ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

Δύο διαχρονικές

ιστορίες σε μία

Πρόκειται για τις παλαιότερες και πρωτοπόρες βιομηχανίες στον τομέα των γαλακτοκομικών στην Κύπρο, η κάθε μια με τη δική της ιστορία στην κυπριακή γαλακτοβιομηχανία.

Η μακροβιότερη γαλακτοβιομηχανία

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης δημιουργήθηκε με τη συνένωση των δύο μεγαλύτερων γαλακτοβιομηχανιών της Κύπρου, των Γαλακτοκομείων Χαραλαμπίδης ΛΤΔ και την Christis Dairies ΛΤΔ. Πρόκειται για τις μακροβιότερες βιομηχανίες στον τομέα των γαλακτοκομικών στην Κύπρο, η κάθε μια με τη δική της ιστορία στην κυπριακή γαλακτοβιομηχανία.

Στιγμές από το χθες

Η ιστορία της Χαραλαμπίδης πάει πίσω στο 1945. Τότε που στους Άγιους Ομολογητές στη Λευκωσία, ο Τάκης Χαραλαμπίδης και ο γαμπρός του Ευρής Νικολαϊδης, ξεκινούν από το σπίτι του την εμπορία γάλακτος. Με μια αγελάδα βάζουν τις βάσεις για μια επιτυχημένη πορεία.

Η ιστορία της Χαραλαμπίδης

  • Η αρχή. Οι εργασίες της εταιρείας Χαραλαμπίδης άρχισαν στους Άγιους Ομολογητές το 1945 από τον Τάκη Χαραλαμπίδη και τον γαμπρό του Ευρή Νικολαϊδη. Οι δύο άντρες άρχισαν με μια μόνο αγελάδα, στη συνέχεια τις έκαναν τρεις και μετά κατέληξαν στις δέκα. Οι αγελάδες ήταν στο σπίτι της οικογένειας Χαραλαμπίδη.
  • Λίγα χρόνια μετά. Το 1949, η φάρμα λόγω επέκτασης, μεταφέρθηκε στην Ακρόπολη, ενώ το πατρικό σπίτι της οικογένειας Χαραλαμπίδη μετατράπηκε σε γαλακτοκομείο. Στην Ακρόπολη χτίστηκαν μεγαλύτερα υποστατικά και μεγάλωσε ο αριθμός των αγελάδων.
  • Και εγένετο η Charalambides Dairy Farm. Τη διετία 1956 – 1957 τα πράγματα αλλάζουν. Το 1956 ο Λουκής Χαραλαμπίδης γίνεται συνεταίρος και το 1957 τον ακολουθεί ο Δημητράκης Χαραλαμπίδης. Η επιχείρηση μετονομάζεται σε Charalambides Dairy Farm.
    Επίσης το 1957 θεωρείται ημερομηνία – σταθμός για την εταιρεία αφού το οίκημα στην Ακρόπολη μετατρέπεται σε γαλακτοκομείο όπου, για πρώτη φορά στην Κύπρο, εφαρμόζεται η μέθοδος παστερίωσης. Ακολούθως, η στέγαση της φάρμας γίνεται στη Λακατάμια.

Η εταιρεία διαχρονικά πρωτοπορούσε. Πάνω απόκομμα εφημερίδας από την παρουσίαση των Γαλακτοκομείων Χαραλαμπίδης στους δημοσιογράφους.

Το 1963 έγινε η πρώτη επαφή με τη σουηδική εταιρεία Tetra Pak, η οποία έφτασε τελικά στην Κύπρο με την τότε επαναστατική συσκευασία μιας χρήσης. Το σχήμα του πακέτου είχε μορφή πυραμίδας (τριγωνικό) ενώ οι συσκευασίες ήταν του μισού λίτρου και των 250 ml.

Σε αυτή τη φάση, το γάλα παστεριώνεται και ομογενοποιείται.

Ο ενδελεχής έλεγχος ήταν πάντα σημαντικό μέρος της παραγωγής.

  • Γαλακτοκομεία Χαραλαμπίδης. Μερικά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα 16 Οκτωβρίου 1968, η εταιρεία μετονομάζεται σε Γαλακτοκομεία Χαραλαμπίδης.

    Charalambides Dairies introduce the new Gable Top packaging, -the classic carton (1971).

    Το 1971 τα Γαλακτοκομεία Χαραλαμπίδης, πρωτοπορούν και πάλι με τη νέα συσκευασία τύπου Gable Top (κλασική χάρτινη συσκευασία) η οποία έγινε σε συνεργασία με τη νορβηγική εταιρεία Elopak.
    Την ίδια χρονιά τα Γαλακτοκομεία Χαραλαμπίδης, μεταφέρονται στις νέες εγκαταστάσεις στη Λακατάμια.
    Το 1974, λόγω των γεγονότων, σταματά η κατ’ οίκον διανομή και το γάλα διατίθεται πλέον στους λιανοπώλες για να φτάσει μέσω αυτών σε κάθε σπίτι.

  • Στο προσκήνιο η Vivartia. Στις 10 Σεπτεμβρίου 2007 ανακοινώνεται η υποβολή αιτήματος από τη Vivartia προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου για την απόκτηση όλων των μετοχών της Christis Dairies. Μαζί και με την εξαγορά των Γαλακτοκομείων Χαραλαμπίδης δημιουργείται η νέα εταιρεία Vivartia (Cyprus) Ltd.
    Στη συνέχεια, στο τέλος του 2011 γίνεται η εξαγορά του 90% της εταιρείας Vivartia Cyprus Ltd από εταιρείες του Ομίλου Κωνσταντίνου Ν. Σιακόλα και την οικογένεια Αλέξη και Έλενας Χαραλαμπίδη, ενώ τον Νοέμβριο του 2014, έγινε πλήρης εξαγορά, με τη Χαραλαμπίδης Κρίστης να περνά 100% σε Κυπριακά χέρια. Η εξαγορά είναι η μεγαλύτερη που έγινε στον χώρο των τροφίμων στην Κύπρο και μια από τις σημαντικότερες που έγιναν στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια.

Η ιστορία της Κρίστης

Το πρώτο βήμα. Η Christis Dairies ιδρύθηκε το 1961, από τον κ. Κρίστη Γεωργαλλίδη, ο οποίος δημιούργησε ένα μικρό παστεριωτήριο γάλακτος στο κέντρο της Λεμεσού με κύρια εργασία την επεξεργασία γάλακτος, παστερίωση και εμφιάλωση. Η αρχική παραγωγή ήταν γύρω στα 300 μπουκάλια ημερησίως. Με το πέρασμα του χρόνου η εταιρεία εφάρμοσε πρωτοπόρες μεθόδους παραγωγής μέσα από τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της.

Κρίστης Γιωργαλλίδης

Πρώτος σημαντικός σταθμός για την εταιρεία θεωρείται το 1974 με τη δημιουργία της μονάδας παραγωγής τυροκομικών, καλύπτοντας έτσι τη μεγάλη ζήτηση στα προϊόντα αυτά.

Το τότε νέο εργοστάσιο της Christis Dairies στην περιοχή Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό (1985)

Το 1985 η Christis Dairies μεταφέρεται σε νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο στην περιοχή Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό, όπου με την αποπεράτωσή το 1986 η Christis Dairies επεκτάθηκε στην παραγωγή UHT.
Το 1988 η εταιρεία ξεκίνησε μια σημαντική εξαγωγική εκστρατεία με κύρια προϊόντα το χαλλούμι, την αναρή και το UHT.

Συμμετοχή της CTC. Το 1995 αποτέλεσε σημαντικό ιστορικό σταθμό για την εταιρεία. Ο Κρίστης Γεωργαλλίδης, βλέποντας τις δυνατότητες του κλάδου και της εταιρείας, διέθεσε το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της Christis Dairies στην εταιρεία CTC. Η κίνηση αυτή είχε ως στόχο την ενίσχυση της κεφαλαιουχικής βάσης της εταιρείας προκειμένου να επεκτείνει τις εργασίες της και στο εξωτερικό.

Έτσι το 1997 προχωρά στην υπογραφή πολυετών συμφωνιών με τις δανέζικες εταιρείες “NORDEX” και “EMBROG” για παραγωγή και εμπορία χαλλουμιού ετησίως με κύριους προορισμούς το Ηνωμένο Βασίλειο, το Κουβέιτ, τη Σαουδική Αραβία, το Ντουπάϊ, το Λίβανο, τη Γερμανία, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τη Σουηδία και αλλού. Ο κατάλογος των χωρών εξαγωγής διευρύνεται συνεχώς.

Ένα χρόνο ενωρίτερα η Christis Dairies πιστοποιήθηκε με το διεθνές σύστημα διασφάλισης ποιότητας ISO 9002.
Το 1999 η Christis Dairies δημιουργεί μια εντελώς νέα και υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής τυροκομικών με εξοπλισμό πολύ υψηλών προδιαγραφών και με αποτέλεσμα την παραγωγή της μεγαλύτερης ποικιλίας σε τυροκομικά ανώτερης ποιότητας.

Oικονομικά στοιχεία

  • Συνολικές ετήσιες πωλήσεις: €134 εκατ.
  • Τοπικές ετήσιες πωλήσεις: €82 εκατ.
  • Ετήσιες εξαγωγές: €52 εκατ.
  • Οι εξαγωγές από το 2016 μέχρι το 2020 παρουσίασαν αύξηση κατά μέσο όρο 14 % ανά έτος.
  • Είναι πρώτη σε πωλήσεις στο λιανεμπόριο στην Κύπρο.

Δύο διαχρονικές ιστορίες σε μία

H Χαραλαμπίδης Κρίστης, έχει πίσω της μια ιστορία που ξεπερνά τα 75 χρόνια. Πρόκειται για τις μακροβιότερες βιομηχανίες στον τομέα των γαλακτοκομικών στην Κύπρο η κάθε μια με τη δική της ιστορία στην κυπριακή γαλακτοβιομηχανία.

Η ιστορία της Χαραλαμπίδης πάει πίσω στο 1945 και της Κρίστης στο 1961.

Βαριά παρακαταθήκη

«Η ιστορία και η παρακαταθήκη των ονομάτων των δύο εταιρειών αποτελούν πράγματι σημείο αναφοράς στην πορεία εξέλιξης της Χαραλαμπίδης Κρίστης. Αποτελούν για όλους μας μια σταθερά αξία σεβασμού, έμπνευσης κι εξέλιξης», αναφέρει ο Αλέξης Χαραλαμπίδης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, απαντώντας στο ερώτημα, «πόσο βαριά» είναι για τους σημερινούς ιδιοκτήτες, διοίκηση και διεύθυνση, τα ονόματα Χαραλαμπίδης και Κρίστης;».

Αλέξης Χαραλαμπίδης

Σεβασμός στο παρελθόν με τη σκέψη στο μέλλον

«Πολλές φορές συνηθίζεται να λέγεται ότι «το μέλλον στηρίζεται στο παρελθόν». Πόσο ισχύει αυτό για εσάς και γιατί;», ρωτήσαμε τον κ. Χαραλαμπίδη.

«Βεβαίως και ισχύει, αλλά θα ήθελα να προσθέσω ότι το μέλλον δεν στηρίζεται μόνο στο παρελθόν αλλά και στο παρόν», απαντά και προσθέτει: «Όλοι μας εργαζόμαστε με σεβασμό και τιμή στο παρελθόν, στην ιστορική διαδρομή των 75 και πλέον ετών και φροντίζουμε να αφουγκραζόμαστε το παρόν και να προβλέπουμε το μέλλον, ώστε να είμαστε πάντα πρωτοπόροι και να προσφέρουμε το καλύτερό μας στο καταναλωτικό κοινό.

Στιγμές από το χθες

Δύναμη μας, τα 100% κυπριακά αυθεντικά προϊόντα μας τόσο ως προς την ποιότητα όσο και ως προς την απόλαυση, που είναι και το κέντρο της σχέσης εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει με τους εργαζόμενους, συνεργάτες, πελάτες και καταναλωτές μας. Επί της ουσίας, βρισκόμαστε σε ένα συνεχή διάλογο με όλη την αλυσίδα, από τους παραγωγούς μέχρι τους καταναλωτές μας. Ένας διάλογος που διασφαλίζει κι ενισχύει τη σχέση εμπιστοσύνης και πιστότητας που έχουμε αναπτύξει», αναφέρει.

Πολυεπίπεδη εταιρική κοινωνική ευαισθησία

Τίποτε όμως δεν είναι τυχαίο. Η επιτυχία έχει ρίζες βαθιές και αξίες διαχρονικές. «Στη Χαραλαμπίδης Κρίστης, είμαστε περήφανοι που ακολουθώντας ένα κοινό όραμα, έχουμε κατορθώσει να είμαστε η μεγαλύτερη κυπριακή γαλακτοβιομηχανία. Είμαστε διπλά περήφανοι, που εκτός από ηγέτης στην παραγωγή και διανομή τροφίμων, έχουμε κατορθώσει με συνεπή και πολυεπίπεδη εταιρική κοινωνική ευαισθησία, να ανοίξουμε και το δρόμο αυτόν, όπως οφείλουμε ως ηγέτης. Με επίκεντρο την ανθρώπινη αξία, αναπτύξαμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης στην Κύπρο, τη «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», με 60 έργα μέχρι σήμερα για συνανθρώπους μας και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σε ανάγκη», σημειώνει ο Αλέξης Χαραλαμπίδης.

Βασικό στοιχείο η αυθεντικότητα

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης έχει άξια κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών με βασικά στοιχεία την αυθεντικότητα, την παράδοση και την καινοτομία κι άλλα σχετικά. «Το mega brand Χαραλαμπίδης Κρίστης είναι ταυτόσημο με την αυθεντικότητα, την παράδοση, την υψηλή διατροφική αξία, την ασφάλεια, την καινοτομία, την εξέλιξη και την αξιοπιστία των προϊόντων που παράγει και υπογράφει», αναφέρει ο Αλέξης Χαραλαμπίδης και προσθέτει:

«Ακολουθώντας εδώ και πάνω από 75 χρόνια, με πίστη και όραμα τις αρχές αυτές, η Χαραλαμπίδης Κρίστης έχει άξια κερδίσει την εμπιστοσύνη και την καρδιά των καταναλωτών μας.
Θεωρώ ότι ένας από τους κύριους παράγοντες της επιτυχίας της Χαραλαμπίδης Κρίστης, είναι ο ανθρωποκεντρικός τρόπος λειτουργίας της, που προσφέρει μέσα από σύγχρονες δομές οργάνωσης, τη δυνατότητα στο υψηλά καταρτισμένο -700 εργαζομένων- ανθρώπινο δυναμικό της, να δίνει τον καλύτερό του εαυτό κι έτσι να εξασφαλίζονται τόσο προσωπικά όσο και εταιρικά, σταθερές προοπτικής ανάπτυξης και προόδου.
Επιπλέον, ως σύγχρονος επιχειρηματικός οργανισμός που δραστηριοποιείται και στην παγκόσμια αγορά, οικοδομήσαμε συνεργασίες αξίας με εμπορικούς οίκους κύρους του εξωτερικού, με την εταιρεία να δραστηριοποιείται εξαγωγικά σε περισσότερες από 32 χώρες, αποτελώντας τη μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία τροφίμων της Κύπρου», αναφέρει.

Το όραμα

Κάθε οργανισμός για να πάει μπροστά πρέπει να έχει όραμα. Το ίδιο και σε μεγαλύτερο βαθμό, ισχύει για τις επιχειρήσεις. Ζητήσαμε από τον κ. Χαραλαμπίδη να μας σκιαγραφήσει με λίγα λόγια το όραμα της Χαραλαμπίδης Κρίστης και του ιδίου και για το αύριο. «Για την οικογένεια της Χαραλαμπίδης Κρίστης, το όραμά μας είναι να συνεχίσουμε μέσα σε αυτό το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, τόσο σε εγχώριο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, να προσφέρουμε το καλύτερό μας, ως πρωτοπόρος ηγέτης, ως η μεγαλύτερη κυπριακή βιομηχανία τροφίμων, με διεθνή πρότυπα ποιότητας και τεχνογνωσίας», αναφέρει. Σε ό,τι αφορά στον ίδιο η απάντηση δεν μπορεί να μη συνδέεται με αυτήν της εταιρείας: «Το προσωπικό μου όραμα και στόχος είναι να διαφυλάξω όλες τις αξίες της Χαραλαμπίδης Κρίστης και να ενισχύσω τον ανθρωποκεντρικό της προσανατολισμό, τόσο στο εσωτερικό σύστημα της εταιρείας, από την παραγωγή μέχρι τους καταναλωτές, όσο και στην κοινωνία ευρύτερα. Πάγια δέσμευσή μου είναι ότι θα προσφέρουμε το καλύτερό μας, σε όλα τα πεδία, δράσης κι έκφρασης της εταιρείας», σημειώνει.

Ώρα παραγωγής στο σύγχρονο εργοστάσιο της Χαραλαμπίδης Κρίστης.

Κώδικας Δεοντολογίας

Ο Κώδικας Δεοντολογίας της Χαραλαμπίδης Κρίστης καθοδηγεί στις καθημερινές επιχειρηματικές αλληλεπιδράσεις και αντικατοπτρίζει τα πρότυπα της εταιρείας για τη σωστή συμπεριφορά και τις εταιρικές αξίες. «Ο Κώδικας υποδηλώνει στο κάθε μέλος της Χαραλαμπίδης Κρίστης, ότι ο τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνουμε τα επιχειρηματικά μας αποτελέσματα είναι εξίσου σημαντικός με την επίτευξή τους. Ο Κώδικας Δεοντολογίας της Χαραλαμπίδης Κρίστης ισχύει για όλους τους ανθρώπους της, συμπεριλαμβανομένων των διευθυντών, των στελεχών και γενικά όλων των υπαλλήλων της εταιρείας», σημειώνει η Χαραλαμπίδης Κρίστης στην ιστοσελίδα της.

Το σύγχρονο εργοστάσιο της Χαραλαμπίδης Κρίστης. Πολλά πράγματα έχουν αυτοματοποιηθεί.

Πού γίνονται όλα

Τα τελευταία χρόνια η Χαραλαμπίδης Κρίστης επένδυσε πέραν των 30 εκατ. ευρώ για να ανανεώσει και εκσυγχρονίσει τον μηχανολογικό εξοπλισμό του εργοστασίου της και να ενισχύσει την υποδομή της, για αποθήκευση και διανομή των προϊόντων της σε συνθήκες απόλυτα ασφαλείς για τους καταναλωτές στην Κύπρο και το εξωτερικό. Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη τεχνολογική υποδομή.

Στο δε εργοστάσιο της Χαραλαμπίδης Κρίστης, πραγματοποιούνται καθημερινά περίπου 650 φυσικοχημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις, οι οποίες αφορούν από τον έλεγχο παραλαβής των πρώτων υλών, τα ενδιάμεσα στάδια, τον περιβάλλοντα χώρο έως και το τελικό προϊόν.
«Με αυτά τα δεδομένα είμαστε πεπεισμένοι ότι προσφέρουμε τα πλέον ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα στον Κύπριο καταναλωτή», σημειώνει η εταιρεία.

Πιστοποιήσεις

Πολλές και οι πιστοποιήσεις της εταιρείας. Η Χαραλαμπίδης Κρίστης με προσήλωση στον στόχο να παράγει και να διαθέτει πάντοτε, προϊόντα που να συνάδουν πλήρως με τις απαιτήσεις εθνικών και διεθνών προδιαγραφών, όπως αυτές διαμορφώνονται με την πάροδο του χρόνου, εφαρμόζει Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης, στα πλαίσια που θέτουν τα πρότυπα BRC for Food Safety, IFS International Food Standard, ISO22000 / ΗΑCCP.

Το σύστημα αυτό, όπως σημειώνει η εταιρεία, είναι πιστοποιημένο, πέραν από μια δεκαετία με βάση τα πιο απαιτητικά διεθνή πρότυπα ασφάλειας τροφίμων όπως είναι το BRC και το IFS, από ανεξάρτητους φορείς πιστοποίησης. «Ως προμηθευτής των μεγαλύτερων αλυσίδων λιανεμπορίου στο εξωτερικό όπως οι Tesco, Morrison’s, Waitrose, Almarai, Saputo αλλά και των εστιατορίων McDonald’s, διατηρούμε επιπρόσθετες πιστοποιήσεις για την επαλήθευση της εφαρμογής των ιδιωτικών αυτών, προτύπων», προσθέτει η εταιρεία.
Επιπρόσθετα, η Χαραλαμπίδης Κρίστης είναι πιστοποιημένη τόσο για την παραγωγή βιολογικών προϊόντων όπως το αιγινό γάλα, γιαούρτι και χαλλούμι, όσο και για την εμπορία βιολογικών προϊόντων εισαγωγής.
«Επιπλέον ως μέλος του οργανισμού SEDEX έχουμε λάβει μια από τις σημαντικότερες για εμάς πιστοποιήσεις, που αφορούν τους εργαζόμενους μας», σημειώνει η εταιρεία.

Τα πέντε «κλειδιά» της επιτυχίας

Οι αξίες της εταιρείας παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο, σημειώνει ο Αλέξης Χαραλαμπίδης και εξηγεί:
«Η μακροχρόνια πορεία της εταιρείας μας βασίζεται στη συνέπεια της σε σχέση με τις αρχές της και η διαχρονικότητα των κοινών αξιών είναι ουσιαστικής σημασίας για τη συνέχιση της επιχειρηματικής μας επιτυχίας.

  1. Οικογένεια και oμαδικότητα. Η αναγνώριση και η ικανοποίηση όλων των εργαζομένων στην εταιρεία μας, με την επικράτηση ομαδικού πνεύματος και οικογενειακού κλίματος είναι προτεραιότητά μας. Ανεξάρτητα από τη θέση στην ιεραρχία, στόχος μας να νιώθουμε όλοι και όλες πως είμαστε «σπίτι μας». Είμαστε όλοι μέλη της ευρύτερης οικογένειας της Χαραλαμπίδης Κρίστης.
  2. Ελευθερία. Καλλιεργούμε την άμεση και ανοικτή επικοινωνία, την ανάληψη πρωτοβουλιών, την έκφραση της διαφορετικής άποψης και στηρίζουμε την αλλαγή που στοχεύει στη βελτίωση της εργασίας μας. Δίκαιη μεταχείριση, αμεροληψία, ειλικρίνεια και εντιμότητα είναι η κινητήρια μας δύναμη.
  3. Ποιότητα. Στόχος της δουλειάς όλων μας, είναι να προσφέρουμε ποιότητα και προστιθέμενη αξία στον καταναλωτή. Αυτό προϋποθέτει επιμέλεια στην κάθε εργασία μας, φροντίδα σε όλους τους πόρους της εταιρείας που χρησιμοποιούμε και ανάπτυξη των γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού μας.
  4. Καινοτομία. Εργαζόμαστε για το σήμερα, αλλά πάντα μέσα σε ένα πλαίσιο/πρόγραμμα/σχεδιασμό για το αύριο.
    Ενθαρρύνουμε νέες ιδέες και νέους τρόπους εργασίας και συνεργασίας. Δημιουργούμε νέα καινοτόμα προϊόντα που βελτιώνουν τη ζωή των καταναλωτών και ανταποκρίνονται στις νέες/σύγχρονες ανάγκες.
  5. Υπευθυνότητα: Δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια της εργασίας, σεβόμαστε τους εργαζόμενους, σεβόμαστε τις τοπικές κοινότητες, λειτουργούμε ως ενεργό κύτταρο της κοινωνίας, το οποίο συμβάλλει στην πρόοδο και την ευημερία του κοινωνικού συνόλου. Είμαστε δεσμευμένοι στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην προστασία του περιβάλλοντος».

Πρόγραμμα έμπρακτης προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης “ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ”

Στο ρευστό περιβάλλον που διανύουμε, η Χαραλαμπίδης Κρίστης μένει προσηλωμένη στο όραμά της εστιάζοντας παράλληλα την προσοχή της στην κοινωνική της ευθύνη. Ως εταιρεία με Κύπριους ιδιοκτήτες, στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης, στοχεύει στο να δώσει μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον του τόπου. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Χαραλαμπίδης Κρίστης έχει θέσει σε εφαρμογή το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».

Η «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» δημιουργήθηκε με βάση έρευνες, που κατέγραψαν την ανάγκη της κοινωνίας για φροντίδα των παιδιών σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης και έμπρακτης προσφοράς, της οποίας πυρήνας είναι τα παιδιά και η βελτίωση των συνθηκών υγιεινής, διατροφής, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας τους.

In the framework of its social responsibility, the company has implemented ‘PARTICIPATION’ a comprehensive Corporate Social Responsibility programme.

Το πρόγραμμα ΕΚΕ της Χαραλαμπίδης Κρίστης περιλαμβάνει επίσης την οικονομική ενίσχυση προγραμμάτων σε Δημοτικά Σχολεία, προσφοράς δωρεάν γάλακτος στους συνδέσμους πολυτέκνων και στα κοινωνικά παντοπωλεία και καθημερινή προσφορά σοκολατούχου γάλακτος στα άπορα παιδιά των δημοτικών και όχι μόνο.

Διεύθυνση.

Βιοµηχανική περιοχή Νήσου
347 Λεωφόρος Λεµεσού
2571 Λευκωσία, Κύπρος

Τηλέφωνο.

+357 7000 6455