ΑΚΟΥΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ

Πρωτοπόροι στις

ακουολογικές υπηρεσίες

Τα Ακουολογικά Κέντρα Ευθυμιάδη έχουν πίσω τους μια ιστορία που ξεπερνά τα 100 χρόνια. Οι ρίζες της Εταιρείας πάνε πίσω στον 18 αιώνα και στον Ζήνωνα Ευθυμιάδη που σε ηλικία μόλις 19 ετών ίδρυσε την εταιρεία Ζήνων Ι. Ευθυμιάδης, γενικού εμπορίου, εισαγωγών και εξαγωγών.

Πρωτοπόροι στις ακουολογικές υπηρεσίες

Tα Ακουολογικά Κέντρα Ευθυμιάδης έχουν πίσω τους μια ιστορία που ως εταιρεία ξεπερνά τα 120 χρόνια. Η αρχή της ιστορίας τους πάει πίσω στον 18 αιώνα και στον Ιωάννη Ευθυμιάδη ο οποίος γεννήθηκε το 1850 στη Λάρνακα, στο σημερινό διατηρητέο και κηρυχθέν σαν μνημείο, διώροφο σπίτι στην οδό Νικόλαου Λανίτη στις Φοινικούδες, από το οποίο άρχισε και τις εμπορικές του δραστηριότητες. Φυσικά, λόγω των συνθηκών εξαιτίας τότε της Τουρκοκρατίας, οι δραστηριότητες αυτές ήταν περιορισμένες. Ο Ιωάννης απέκτησε τρία παιδιά. Τον Ζήνωνα, τον Γιώργο και τον Νικόλα.

O Ζήνων Ν. Ευθυμιάδης. Η Εταιρεία που ίδρυσε το 1899 αποτέλεσε τη βάση της επιτυχημένης πορείας που ακολούθησε.

Ο Νικόλας Ευθυμιάδης γεννήθηκε το 1878 σπούδασε δικηγόρος και μετά έγινε δικαστής όπου εργάστηκε ως τα γεράματά του.

Ο Ζήνων Ευθυμιάδης γεννήθηκε δύο χρόνια αργότερα, το 1880, στη Λάρνακα. Σπούδασε οικονομικά και Γαλλικά που τότε ήταν η γλώσσα του εμπορίου. Νυμφεύθηκε τη Μαίρη Καφιέρο, από την Μάλτα, με την οποία απέκτησαν 3 παιδιά. Τη Μαρούλα, τη Λίζα και τον Ιωάννη. Ο Ζήνων Ευθυμιάδης ήταν πολύ δραστήριος. Σε ηλικία 19 ετών το Μάρτιο του 1899 ίδρυσε την εταιρεία Ζήνων Ι. Ευθυμιάδης, γενικού εμπορίου, εισαγωγών και εξαγωγών. Επρόκειτο για μια φυσική εξέλιξη των εμπορικών δραστηριοτήτων του πατέρα του Ιωάννη. Φαγώσιμα, παιγνίδια, ραδιόφωνα, ρολόγια, κοσμήματα, υφάσματα, οικιακά σκεύη και πρώτες ύλες για βιομηχανίες, ήταν μέσα στα όσα εισήγαγε και διέθετε στην αγορά η Εταιρεία.

Βιβλίο με την καταγραφή των εργασιών της Εταιρείας με στοιχεία των πρώτων ετών λειτουργίας της.

Δυστυχώς, ο Ζήνων Ευθυμιάδης, έχασε ξαφνικά τη ζωή του σε ηλικία μόλις 48 ετών. Αυτό ανάγκασε το γιο του Ιωάννη, παρόλο που ήταν μικρότερος από τις αδελφές του, να τερματίσει τις σπουδές του και να αναλάβει την επιχείρηση. Αποδείχθηκε όμως ότι επρόκειτο για μια πολύ επιτυχημένη απόφαση και κίνηση καθώς η Εταιρεία ακολούθησε μια πολύ ανοδική πορεία.

Ο Ιωάννης Ευθυμιάδης είχε γεννηθεί το 1911. Νυμφεύθηκε την Αθηνά Ν. Βασιλειάδου από τη Βατυλή, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τη  Μάρω και τον Ζήνωνα.

Τη βάση των Ακουολογικών Κέντρων έθεσε ο Ιωάννης Ευθυμιάδης όταν εισήγαγε το πρώτο ακουστικό βαρηκοΐας στην Κύπρο το 1945.

Η Μάρω γεννήθηκε το 1937. Αφού τελείωσε το Πρακτικό Τμήμα του Παγκυπρίου Γυμνασίου με άριστα, σπούδασε αρχιτεκτονική και πολεοδομία στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στην Αθήνα. Ήταν η πρώτη γυναίκα αρχιτέκτονας της Κύπρου. Εργάστηκε με μεγάλη επιτυχία και έκανε αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά έργα στην Αθήνα όπως επίσης και στη Ρώμη, στο Μόναχο και Μαδρίτη. Μετέπειτα επέστρεψε στην Κύπρο και δούλεψε στο αρχιτεκτονικό γραφείο των αδελφών Φιλίππου. Στη συνέχεια προσελήφθηκε και εργάστηκε στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Ο Ζήνων Ι. Ευθυμιάδης γεννήθηκε το 1939. Από μικρός ο Ζήνων ήθελε να δουλέψει με τον πατέρα του στην οικογενειακή επιχείρηση. Το 1963, αφού τέλειωσε τις οικονομικές του σπουδές στο Λονδίνο, εκπαιδεύτηκε στο εξωτερικό, στον πολύ εξειδικευμένο τομέα των ακουστικών βαρηκοΐας.

Πολλά έχουν αλλάξει στην τεχνολογία από την ημέρα που η οικογένεια Ευθυμιάδη εισήγαγε πάνω σε εμπορική βάση το πρώτο ακουστικό βαρηκοΐας. Στη φωτογραφία ακουστικά και βοηθήματα άλλων εποχών.

Όταν ο πατέρας του,  Ιωάννης Ευθυμιάδης,  απεβίωσε το 1971 σε ηλικία 60 ετών, ο Ζήνων ανάλαβε εξ ολοκλήρου την επιχείρηση. Ο Ζήνων νυμφεύθηκε την Άννα Μαρούν από την Λάρνακα και μαζί απέκτησαν πέντε παιδιά. Την Αθηνά, την Μία (Ευθυμία), την Αλεξία, τον Γιάννη και τον Μιχάλη. Τους συνεχιστές της πολύ σημαντικής προσφοράς και του έργου του πατέρα τους και γενικά της οικογένειας Ευθυμιάδη. Αποτελούν σήμερα την τέταρτη γενιά Ευθυμιάδη.

Η Αθηνά μετά την απόκτηση του πτυχίου και μεταπτυχιακού της στην Ακουολογία σε αγγλικά πανεπιστήμια, προσλήφθηκε και μέχρι σήμερα συνεχίζει την επαγγελματική της καριέρα, σαν Ακουολόγος, στη Σχολή Κωφών. Η Μία τέλειωσε οικονομικά σε πανεπιστήμιο της Αμερικής και είναι σήμερα η Operations Manager στην Εταιρεία. Η Αλεξία έχει αποκτήσει πτυχίο και μεταπτυχιακό στην Ακουολογία, επέλεξε όμως να μείνει στην Αγγλία όπου σπούδαζε και δημιούργησε την οικογένεια και καριέρα της εκεί. Ο Μιχάλης αφού τελείωσε τις οικονομικές του σπουδές στο Λονδίνο, συνέχισε και απέκτησε το πτυχίο της Ακουολογίας. Είναι ο σημερινός CEO της Εταιρείας.

Το πρώτο Ακουολογικό Κέντρο στην Κύπρο

Ανάμεσα στα προϊόντα  εισαγωγών της επιχείρησης όταν ήταν υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Ευθυμιάδη (1911- 1971), ήταν και τα ραδιόφωνα της Αυστριακής εταιρείας Ingelen. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Ingelen, έφτιαξε ακουστικό για τη βαρήκοη σύζυγο του. Ο Ιωάννης Ευθυμιάδης είχε κάποιο φίλο βαρήκοο και έτσι εισήγαγε το πρώτο ακουστικό στην Κύπρο. Αυτό συνέβη το 1945.

Εφόσον τα αποτελέσματα του ακουστικού ήταν πολύ ενθαρρυντικά, η Εταιρεία άρχισε την εισαγωγή ακουστικών βαρηκοΐας, στα οποία άρχισε σιγά σιγά  να δίνει περισσότερο βάρος.

Στο πρώτο και μοναδικό ακουολογικό κέντρο στην Κύπρο, όπως το εξέλιξε ο γιος του Ιωάννη, Ζήνων Ευθυμιάδης, δοκιμάστηκαν τα προϊόντα πολλών κατασκευαστριών εταιρειών ακουστικών βαρηκοΐας. Στην πορεία αποφασίστηκε όπως η Εταιρεία επικεντρωθεί στις δύο ανώτερες και τεχνολογικά πιο εξελιγμένες κατασκευάστριες βιομηχανίες, που μέχρι σήμερα εξακολουθούν να είναι πρωτοπόρες, την Phonak Ελβετίας και την Oticon Δανίας.

Έγγραφο από την Oticon Δανίας με το οποίο πιστοποιείται η συνεργασία των Ακουλογικών Κέντρων Ευθυμιάδης μαζί της.

Η Phonak Ελβετίας, από την ίδρυσή της το 1947, είναι πρωτοπόρος στα ακουστικά βαρηκοΐας. Έχει αφιερώσει περισσότερα από 70 χρόνια επενδύοντας στην έρευνα και την καινοτομία, προσπαθώντας για την ανώτερη ποιότητα την οποία και απέκτησε και κράτησε σε βάθος χρόνου.

Η Oticon είναι κατασκευαστής ακουστικών βαρηκοΐας, επίσης πρωτοπόρος στον τομέα της, με έδρα την Κοπεγχάγη της Δανίας. Ιδρύθηκε το 1904 από τον Hans Demant. Η αποστολή της Oticon ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια. Καινοτομεί στην τεχνολογία.

Θέλοντας να παρέχουν πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες για τα άτομα με απώλεια ακοής, τα Ακουολογικά Κέντρα Ευθυμιάδης προσφέρουν σήμερα όλα τα απαραίτητα μηχανήματα, και εξοπλισμό για τη διάγνωση των διάφορων ακουολογικών προβλημάτων, ακουομετρητές, τυμπανογράφους κ.α. της πρωτοπόρου Δανέζικης εταιρείας Interacoustics. Η Interacoustics είναι ένας παγκόσμιος κορυφαίος προμηθευτής διαγνωστικών λύσεων ακοής και ισορροπίας. Για περισσότερα από 50 χρόνια, παρέχει στους επαγγελματίες Ακουολόγους και Ωτορινολαρυγγολόγους τα καλύτερα μηχανήματα για την αξιολόγηση της ακοής και της ισορροπίας των ασθενών τους.

Ακουστικά και βοηθήματα βαρηκοΐας άλλων εποχών.

Τα Ακουολογικά Κέντρα Ευθυμιάδης παρέχουν πλήρη γκάμα ακουστικών βοηθημάτων, ακουστικά βαρηκοΐας και κοχλιακά εμφυτεύματα με τα αναλώσιμά τους, για τη σωστή αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων ακοής, όλα πάντοτε πρωτοπόρων διεθνών κατασκευαστών. Δίνοντας έμφαση στην προστασία της ακοής, κατασκευάζονται επίσης οι πλέον εξειδικευμένες προστατευτικές ωτοασπίδες.

Σημαντική εξέλιξη

Σημαντικός σταθμός στην πορεία του Κέντρου και της Εταιρείας είναι το 2015. Δημιουργείται το πρώτο Παιδοακουολογικό Κέντρο στην Κύπρο προσφέροντας σύγχρονες και εξειδικευμένες κλινικές υπηρεσίες, παρέχοντας πλήρη διαγνωστική αξιολόγηση για τα παιδιά όλων των ηλικιών από 0-16 ετών. Τα Κέντρο διαθέτει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και τεχνογνωσία για την εξέταση των παιδιών και παρέχει τις πιο εξελιγμένες και εξειδικευμένες λύσεις.

Οι ιδρυτές και οι συνεχιστές

Ο Ζήνων Ευθυμιάδης (1880-1928) ίδρυσε την ομώνυμη Εταιρεία το 1899 σε ηλικία μόλις 19 χρονών. Συνεχιστής ήταν ο γιός του Ιωάννης Ευθυμιάδης που γεννήθηκε 1911 και πέθανε το 1971. Μέχρι το 1938 η έδρα της επιχείρησης ήταν στη Λάρνακα. Μετά μεταφέρθηκε στη Λευκωσία για να είναι πιο εύκολη και δυνατή η επαφή με όλη την κυπριακή αγορά.

Ο Ζήνωνας Ι. Ευθυμιάδης από το 1959 σε ηλικία 20 χρονών, μπήκε στην Εταιρεία και εργαζόταν με τον πατέρα του Ιωάννη. Συνεχιστές της πολύ σημαντικής προσφοράς και του έργου του Ζήνωνα Ευθυμιάδη είναι σήμερα τα παιδιά του που είναι οι σημερινοί μέτοχοι της Εταιρείας και συνεχίζουν τον δρόμο που χάραξε ο πατέρας τους και προτάσσει η μακρόχρονη ιστορία τους.

Η τέταρτη γενιά

Σήμερα στο τιμόνι της Εταιρείας είναι ο Μιχάλης Ζ. Ευθυμιάδης από τη θέση του Γενικού Διευθυντή και Διευθύνοντα Συμβούλου και η Μία Ευθυμιάδη Operations Manager.

Ο Ζήνων Ι. Ευθυμιάδης μαζί με τα παιδιά του Μιχάλη (CEO) και Μία (Operations Manager).

Αποκλειστικές αντιπροσωπείες

Τα Ακουολογικά Κέντρα Ευθυμιάδης αντιπροσωπεύουν κατά αποκλειστικότητα στην Κύπρο την Phonak Ελβετίας, την Oticon Δανίας και την Interacoustics Δανίας.

Το προσωπικό

Στην Εταιρεία δίνουν μεγάλη σημασία στο σωστό εργασιακό περιβάλλον. «Καλλιεργούμε ένα εργασιακό περιβάλλον που μας επιτρέπει να συνεργαζόμαστε όλοι μαζί αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες μας», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Το Ακουολογικό Κέντρο Ευθυμιάδης στη Λευκωσία. Η Εταιρεία διαθέτει επίσης Ακουολογικά Κέντρα στα Λατσιά, τον Αστρομερίτη, τη Λεμεσό, τη Λάρνακα, την Πάφο και το Παραλίμνι.

«Στην Εταιρεία οι ειδικοί ακουολόγοι και ακουοπροθετιστές διαθέτουν τις κατάλληλες γνώσεις, την εμπειρία, καθώς και τη συνεχή εκπαίδευση που απαιτείται για να μπορέσουν να βοηθήσουν τον Κύπριο βαρήκοο να αποκτήσει την ποιότητα επικοινωνίας που επιθυμεί», προσθέτουν.

Στο επίκεντρο ο άνθρωπος και οι ανάγκες του

Τα Ακουολογικά Κέντρα Ευθυμιάδη έχουν πίσω τους μια ιστορία που ξεπερνά τα 100 χρόνια. Οι ρίζες της Εταιρείας πάνε πίσω στον 18 αιώνα και στον Ζήνωνα Ευθυμιάδη που σε ηλικία μόλις 19 ετών ίδρυσε την εταιρεία Ζήνων Ι. Ευθυμιάδης, γενικού εμπορίου, εισαγωγών και εξαγωγών. Η αρχή όμως της μετέπειτα λαμπρής πορείας ως Ακουολογικά Κέντρα έγινε τη δεκαετία του 1940 όταν ο Ιωάννης Ευθυμιάδης, γιος του Ζήνωνα, εισήγαγε στην Κύπρο το πρώτο ακουστικό βαρηκοΐας. Την ίδια δεκαετία ιδρύεται επίσης το πρώτο Ακουολογικό Κέντρο στο νησί και το πρώτο πιστοποιημένο εργαστήριο στην Κύπρο. Η συνέχεια δόθηκε από τον Ζήνωνα Ευθυμιάδη, γιο του Ιωάννη, ενώ σήμερα στα ηνία των Ακουολογικών Κέντρων Ευθυμιάδη είναι η τέταρτη γενιά: Ο Μιχάλης και η Μία Ευθυμιάδη.

Ο Μιχάλης Ευθυμιάδης, CEO της Εταιρείας, μας μίλησε για όλα. Το χθες, το σήμερα αλλά και το αύριο.

Ο Μιχάλης Ευθυμιάδης, o CEO σήμερα της Εταιρείας.

Μια μεγάλη πρόκληση

Πώς είναι να βρίσκεται κάποιος επικεφαλής ενός οργανισμού με μια ιστορία μεγαλύτερη των 100 ετών;

Όταν ανάλαβα την επιχείρηση σαν επικεφαλής τον Σεπτέμβριο του 2015, το αίσθημα της ευθύνης που ένιωσα ήταν τεράστιο. Μια μεγάλη πρόκληση που δέχθηκα με περηφάνια από τον πάτερα μου Ζήνωνα Ιωάννη Ευθυμιάδη. Μαζί με την αδερφή μου Μία Ευθυμιάδη σαν Operations Manager, το όραμα μας ήταν να ανεβάσουμε την Eταιρεία στο επόμενο στάδιο. Για να το εφαρμόσουμε αυτό, αρχίσαμε μια νέα στρατηγική επέκτασης και εμπλουτισμού του ήδη εμπείρου προσωπικού με νέο αίμα. Αυτό δεν ήταν κάτι που καταφέραμε μόνοι μας σαν Εταιρεία αλλά με την υποστήριξη και τη φωνή των πελατών μας που τους ακούσαμε για να εξελιχτούμε, επενδύοντας και επεκτείνοντας το όνομα Ευθυμιάδης σε περισσότερα σημεία της Κύπρου. Με ακόμα περισσότερα παραρτήματα, μηχανήματα και προσωπικό βρισκόμαστε όσο πιο κοντά στον συνάνθρωπό μας μπορούμε, στοχεύοντας πάντα στη μέγιστη εξυπηρέτηση των εξελισσόμενων αναγκών του.

Ο Ζήνων Ι. Ευθυμιάδης μαζί με τα παιδιά του Αθηνά (Ακουολόγος στη Σχολή Κωφών), Αλεξία (Ακουολόγος στην Αγγλία) και Μία και Μιχάλη CEO και Operations Manager στα Ακουλογικά Κέντρα Ευθυμιάδης.

Το χθες και το αύριο

Τι μεταφέρει στο σήμερα και το αύριο αυτή όλη η ιστορία;

Με 10% του ενήλικου και παιδικού πληθυσμού παγκοσμίως να επηρεάζεται από κάποιου βαθμού μόνιμης βαρηκοΐας το έργο μας είναι απαραίτητο, διαχρονικό, και άμεσο. Με τη γερή βάση του παρελθόντος, την εξελισσόμενη ατμόσφαιρα του σήμερα, προχωρούμε με σταθερά και δυνατά βήματα στο λαμπρότερο μέλλον. Με τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας (ασύρματη επικοινωνία με τηλέφωνο, τηλεόραση, Bluetooth, επαναφορτιζόμενες συσκευές κτλ.) οι ανάγκες των συνάνθρωπων μας με βαρηκοΐα συνεχώς αλλάζουν και αυξάνονται. Το ίδιο και η Εταιρεία μας που συνεχώς διαμορφώνεται, αλλάζει, εξελίσσεται.

Από το 2015 λειτουργεί και Παιδοακουολογικό Κέντρο παρέχοντας πλήρη διαγνωστική αξιολόγηση για παιδιά όλων των ηλικιών, από 0 – 16 ετών.

Το πρώτο ακουστικό στο νησί

Ποια θεωρείτε ως την πιο σημαντική στιγμή σε αυτή την πολύχρονη πορεία;

“Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός”. Η ανταπόκριση δηλαδή του παππού μας να εισάγει το πρώτο ακουστικό στο νησί για να βοηθήσει φιλικό πρόσωπο ήταν η στιγμή που σημάδεψε το ακουολογικό-ακουστικό μέλλον της Κύπρου και είμαστε περήφανοι και ταπεινοί γι’ αυτό ταυτόχρονα. Η ταπεινότητα κυρίως γιατί είναι μεγάλο το βάρος της ευθύνης να αναλαμβάνεις μια Εταιρεία τόσων χρόνων και χρειάζεται θάρρος για να μπορέσεις να ανταποκριθείς και να κρατήσεις τα γερά θεμέλια που σου έχτισαν σαν κληρονομιά.

Πολλά έχουν αλλάξει στην τεχνολογία από την ημέρα που η οικογένεια Ευθυμιάδη εισήγαγε πάνω σε εμπορική βάση το πρώτο ακουστικό βαρηκοΐας. Στη φωτογραφία ακουστικά και βοηθήματα άλλων εποχών.

Επίκεντρο ο άνθρωπος

Τι σας έλεγε ο πατέρας σας ως προς το πώς πρέπει να συμπεριφέρεστε ή να αποφασίζετε κλπ.;

Ενέργησε έγκαιρα! Αυτό χαρακτηρίζει πάντα τον πατέρα μας.

Ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο. Η Εταιρεία έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και πάντα μας έμαθε να ενεργούμε με αυτό σαν γνώμονα. Η αμοιβαία εμπιστοσύνη είναι κλειδί στις σχέσεις με τους πελάτες μας.

Μας έμαθε πάντα να ακολουθούμε τη φορά της εξέλιξης για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε δυνατά.

Ποτέ να μην σταματούμε να επενδύουμε στα τελευταία μηχανήματα, συστήματα και μεθόδους για να είμαστε πάντα μπροστά, για να έχουν οι πελάτες μας την καλύτερη δυνατή ακουστική ικανοποίηση.

Η ποιότητα είναι πάντα υπεράνω του κόστους.

Μη διστάσεις. Να είσαι έτοιμος. Οι πιο δύσκολες αποφάσεις είναι οι πιο απαραίτητες για το μέλλον.

Η ειλικρίνεια και τιμιότητα είναι ο πιο σωστός δρόμος.

Ο Ζήνων Ι. Ευθυμιάδης μαζί με τα παιδιά του Μιχάλη (CEO) και Μία (Operations Manager).

Έγκαιρα και προληπτικά

Πόσο ενημερωμένος είναι ο Κύπριος σε σχέση με τα θέματα που αφορούν στην ακοή;

Η αλήθεια είναι ότι μόνο όταν χάσουμε κάτι που θεωρούμε δεδομένο αντιλαμβανόμαστε ότι μας λείπει. Το ίδιο και με την ακοή η οποία μπορεί να επηρεαστεί σταδιακά λόγω χρόνου, ή απότομα λόγω κάποιου ατυχήματος ή άλλων λόγων υγείας. Αν και όλοι γνωρίζουμε για παράδειγμα ότι η ηλικία έρχεται με της δικές τις ‘βαλίτσες’ κάποτε αδιαφορούμε ή παραγκωνίζουμε την ανάγκη για να ζητήσουμε βοήθεια γιατί νομίζουμε ότι θα στιγματιστούμε. Ο μόνος τρόπος όμως για να μην στιγματιστούμε από τις επιπτώσεις της μόνιμης βαρηκοΐας είναι να αντιληφθούμε ότι τα ακουστικά βοηθήματα είναι τα μόνα απαραίτητα εργαλεία για να ακούσουμε ξανά καλά την οικογένεια μας, να συνεχίσουμε την κοινωνικοποίηση, τη δουλειά μας και όλες τις καθημερινές μας ασχολίες.

Τα Ακουλογικά Κέντρα Ευθυμιάδης συνεργάζονται με τον κορυφαίο κατασκευαστή ακουστικών συστημάτων Phonak, πέραν των 40 χρόνων. Στη φωτογραφία αναμνηστικός κοχλίας από την επιβράβευση των Κέντρων από την ελβετική βιομηχανία.

Προληπτικά είναι επίσης απαραίτητο να εφαρμόζονται ακουστικά ή κοχλιακά (ανάλογα) πριν την κρίσιμη ηλικία των 2-3 χρόνων σε παιδιά που δυστυχώς γεννιούνται με μόνιμη βαρηκοΐα. Αυτό έχει ως σκοπό να αναπτυχθεί η γλώσσα και επικοινωνία τους στο μέγιστο βαθμό και να έχουν πιο ίσες ευκαιρίες στο μέλλον.

Ενεργεί προληπτικά ή πάντα την τελευταία στιγμή και που πολλές φορές είναι αργά;

Η πρόληψη και η προστασία όσον αφορά την υγεία φέρνει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα. Το ίδιο και στο θέμα της ακοής. Προστατεύουμε την ακοή μας από δυνατούς θορύβους και μολύνσεις. Προλαμβάνουμε τις οποιεσδήποτε επιπτώσεις του χρόνου με το να ενεργήσουμε έγκαιρα και να ανταποκριθούμε το συντομότερο.

Έρευνες έδειξαν ότι περνούν περίπου 7 χρόνια από το πρώτο σύμπτωμα μέχρι την αναζήτηση και εφαρμογή ακουστικής λύσης όσο αφορά την πρεσβυακουσία, δηλαδή την βαρηκοΐα λόγω ηλικίας. Αυτό κάνει την αποδοχή του ακουστικού στον εγκέφαλο μεγαλύτερη πρόκληση. Γι’ αυτό προωθούμε την έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση με εφαρμογή ακουστικών βοηθημάτων για την μεγιστοποίηση των ωφελημάτων που μπορούν αυτά να μας δώσουν.

Ανακυκλώνουμε τα πάντα

Πόση σημασία δίνεται στην εταιρική κοινωνική ευθύνη. Πώς μεταφράζεται αυτό σε πράξη και δράσεις;

Αναγνωρίζουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. Σεβόμαστε τις αρχές και αξίες που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό μας. Ανακυκλώνουμε μπαταρίες και προωθούμε επαναφορτιζόμενα ακουστικά που δεν χρειάζονται μπαταρίες. Ενθαρρύνουμε τον πελάτη να κάνει το ίδιο με τους κάδους που έχουμε στα παραρτήματα μας παγκύπρια. Χρησιμοποιούμε λιγότερο χαρτί για κουτιά, ανακυκλώνοντας πάντα οτιδήποτε αχρείαστο εκτός και αν μπορεί να ξανά χρησιμοποιηθεί. Ανακυκλώνουμε ακουστικές συσκευές που δεν λειτουργούν πλέον. Έχουμε ηλεκτρονικοποιήσει τις περισσότερες εργασίες μας για να μειώσουμε τη χρήση χαρτιού.

Το Ακουολογικό Κέντρο Ευθυμιάδης στη Λευκωσία.

Η κρίση έχει και ευκαιρίες

Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση στην Κύπρο. Πριν καλά καλά σταθεί στα πόδια της η οικονομία ήρθε ο κορωνοϊός. Πώς βλέπετε εσείς την κατάσταση;

Με την τρέχουσα επιδημία του κορωνοϊού η συνέχεια δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων έγινε πιο δύσκολη και έφερε μεγάλες προκλήσεις. Κάθε δυσκολία έρχεται με ευκαιρίες νοουμένου μια επιχείρηση μπορεί να κρατηθεί στη ζωή και να μειώσει τη ζημιά που μπορεί να δεχθεί. Είναι σημαντικό κάθε επιχείρηση να εκμεταλλευτεί παραγωγικά το χρόνο που αφήνει η έλλειψη ζήτησης. Κάτι πολύ σημαντικό είναι να διατηρήσει την επαφή με τους πελάτες της. Να συνεχίσει να επικοινωνεί μαζί τους έστω μέσω του διαδικτύου. Να μειώσει τα κόστη της συνετά και να διαμορφώσει τις εργασίες της για να προσπαθήσει να αυξήσει σύντομα την παραγωγικότατα. Όπως λέει και ο πατέρας μας Ζήνωνας Ευθυμιάδης «Όταν κλείνει μια πόρτα, ανοίγει ένα νέο παράθυρο δυνατοτήτων και πιθανοτήτων».

Φωτογραφίες του ιδρυτή και των συνεχιστών πάνω από βιτρίνες με αντικείμενα από την μακρόχρονη ιστορία των Κέντρων.

Πώς θα είναι τα πράγματα μετά την πανδημία;

Σύντομα η πανδημία θα βρίσκεται στο παρελθόν και η ζήτηση υπηρεσιών και προϊόντων θα αυξηθεί ξανά. Είναι σημαντικό μια επιχείρηση να αντέξει, να διαμορφωθεί ανάλογα, και να είναι έτοιμη για καλύτερα και πιο επιθυμητά αποτελέσματα.

Διαχρονικό όραμα, αρχές και αξίες

Διαχρονικό όραμα των Ακουολογικών Κέντρων Ευθυμιάδης Εταιρείας είναι μια Κύπρος όπου η απώλεια ακοής δεν θα αποτελεί περιορισμό για κανένα συνάνθρωπό μας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η προσφορά ακουολογικών υπηρεσιών στους συνανθρώπους μας με την αξιοποίηση της τελευταίας τεχνολογίας στα ακουστικά βοηθήματα. Στόχος πάντα η μεγιστοποίηση της ποιότητας ζωής των βαρήκοων συνάνθρωπων μας αφού πλέον ο κάθε βαθμός βαρηκοΐας είναι αντιμετωπίσιμος.

Τα Ακουλογικά Κέντρα Ευθυμιάδης συνεργάζονται με τον κορυφαίο κατασκευαστή ακουστικών συστημάτων Phonak, πέραν των 40 χρόνων. Στη φωτογραφία αναμνηστικός κοχλίας από την επιβράβευση των Κέντρων από την ελβετική βιομηχανία.

Επίσης η συνέχιση και ανάπτυξη της Εταιρείας.

Στις βασικές αρχές και αξίες της Εταιρείας είναι η ακεραιότητα, η δεοντολογική συμπεριφορά και η ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών. «Είναι πράγματα που χαρακτηρίζουν όλα όσα κάνουμε για τους συνάνθρωπους μας», τονίζουν από την Εταιρεία.

Αναμνηστικό από την Oticon Δανίας σε ένδειξη της άψογης συνεργασίας της με τα Ακουλογικά Κέντρα Ευθυμιάδης.

Στο ίδιο πλαίσιο θεωρούν εξαιρετικής σημασίας την καινοτομία, δηλαδή την αξιοποίηση των πιο σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα των ακουστικών λύσεων. «Είναι ο μόνος τρόπος να προσφέρουμε τις πιο εξελιγμένες λύσεις προς τους συνανθρώπους μας», επισημαίνουν από την Εταιρεία, προσθέτοντας πως, «μέσω της εφαρμογής των πιο τελευταίων λύσεων πετυχαίνουμε τα μέγιστα ακουστικά αποτελέσματα για ικανοποίηση των ακουστικών τους αναγκών».

Φωτογραφίες του ιδρυτή και των συνεχιστών πάνω από βιτρίνες με αντικείμενα από την μακρόχρονη ιστορία των Κέντρων.

Σύγχρονες και εξειδικευμένες υπηρεσίες για όλες τις ηλικίες

Τα Ακουολογικά Κέντρα Ευθυμιάδης προσφέρουν σύγχρονες και εξειδικευμένες ακουολογικές υπηρεσίες για όλες τις ηλικίες.

Το Ακουολογικό Κέντρο Ευθυμιάδης στη Λευκωσία.

  • Παιδιά: Παρέχουν πλήρη διαγνωστική αξιολόγηση για τα παιδιά όλων των ηλικιών. Οι υπηρεσίες αφορούν τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και τεχνογνωσία για την εξέταση των παιδιών από 0 – 16 ετών. Η εξέταση μάλιστα μπορεί να γίνει ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου ή του παιχνιδιού, σύμφωνα με τη χρονολογική περίοδο και τα στάδια ανάπτυξης του παιδιού.

Από το 2015 λειτουργεί και Παιδοακουολογικό Κέντρο παρέχοντας πλήρη διαγνωστική αξιολόγηση για παιδιά όλων των ηλικιών, από 0 – 16 ετών.

  • Ενήλικες: Χρησιμοποιούν σύγχρονες και διεθνή τεκμηριωμένες μεθόδους για τη διάγνωση της ακουστικής απώλειας και την εφαρμογή ακουστικών βαρηκοΐας.
  • Άλλα: Εξυπηρέτηση κατ’ οίκον για άτομα που έχουν δυσκολία μετακίνησης. Προσφέρουν επίσης ιατρικό και ακουολογικό εξοπλισμό
  • Τεχνικό εργαστήριο: Διαθέτουν ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο, στο οποίο προσοντούχοι και έμπειροι τεχνικοί της Εταιρείας συναρμολογούν κατασκευάζουν και επιδιορθώνουν κάθε είδους ακουστικών.

Το Ακουολογικό Κέντρο Ευθυμιάδης στη Λευκωσία. Η Εταιρεία διαθέτει επίσης Ακουολογικά Κέντρα στα Λατσιά, τον Αστρομερίτη, τη Λεμεσό, τη Λάρνακα, την Πάφο και το Παραλίμνι.

Τύποι ακουστικών βοηθημάτων

  • Ακουστικά Βαρηκοΐας. Στα Ακουολογικά Κέντρα Ευθυμιάδη προσφέρουν όλες τις σειρές και κατηγορίες των ακουστικών βαρηκοΐας Oticon (Δανίας) και Phonak (Ελβετίας).

Τα ακουστικά βαρηκοΐας έχουν διάφορες μορφές και η επιλογή του σωστού ακουστικού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

  • Κοχλιακά εμφυτεύματα. Η υπερβολική φθορά ή απουσία των τριχοειδή κύτταρων στον κοχλία είναι μια αιτία που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή νευρο-αισθητήρια απώλεια ακοής. Αυτό μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα ασθένειας ή τραυματισμού, ή λόγω εκ γενετής απώλεια ακοής. Το κοχλιακό εμφύτευμα βοηθά στην αντιμετώπιση αυτής της απώλειας.

Διαδικτυακό τεστ ακοής

Μια από τις καινοτομίες των Ακουολογικών Κέντρων Ευθυμιάδης είναι το Διαδικτυακό, (μη διαγνωστικό) τεστ ακοής, το οποίο γίνεται πολύ εύκολα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό μπορεί να γίνει με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα της Εταιρείας (https://euthymiades.com.cy).

Εφτά Ακουολογικά Κέντρα παγκύπρια

Τα Ακουολογικά Κέντρα Ευθυμιάδης μπορεί κανείς να τα βρει σήμερα σε εφτά σημεία σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο, ως εξής:

  • Λευκωσία, στη Δημοσθένη Σεβέρη 19
  • Αστρομερίτη, στην Αρχ. Μακαριου Γ’ 93Β (κοντά στα φώτα τροχαίας)
  • Λατσιά, στην Αρχ. Μακαρίου 16
  • Λεμεσό, στην Σπύρου Κυπριανού 109
  • Λάρνακα, στην Ραφαήλ Σάντη 15 (έναντι κλινικής Τίμιου Σταυρού)
  • Πάφος, στην Αριστοτέλη Σάββα 5 (πλησίον κυκλοφοριακού κόμβου Γενικού Νοσοκομείου)
  • Παραλίμνι, στην 1ης Απριλίου 24.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι παγκύπριο, 77 77 73 37 και για επικοινωνία από εκτός Κύπρου το τηλέφωνο είναι +357 22 37 71 77

Η διεύθυνση της ιστοσελίδας της Εταιρείας είναι https://euthymiades.com.cy και του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου, [email protected]

Διεύθυνση.

Λευκωσία, στη Δημοσθένη Σεβέρη 19
Αστρομερίτη, στην Αρχ. Μακαριου Γ’ 93Β (κοντά στα φώτα τροχαίας)
Λατσιά, στην Αρχ. Μακαρίου 16
Λεμεσό, στην Σπύρου Κυπριανού 109
Λάρνακα, στην Ραφαήλ Σάντη 15 (έναντι κλινικής Τίμιου Σταυρού)
Πάφος, στην Αριστοτέλη Σάββα 5 (πλησίον κυκλοφοριακού κόμβου Γενικού Νοσοκομείου)
Παραλίμνι, στην 1ης Απριλίου 24.

Τηλέφωνο.

77 77 73 37