ΧΡ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ & ΥΙΟΙ ΛΤΔ

Καινοτομία, πρόοδοςς

και διαρκής αναζήτηση

Το 1969 ο Χριστόφορος Καποδίστριας παίρνει μια μεγάλη απόφαση: να αφήσει τη σιγουριά της έμμισθης εργασίας και να πραγματοποιήσει τα πρώτα του βήματα στο επιχειρείν. Ιδρύει εταιρεία και αρχίζει την εισαγωγή ανταλλακτικών αυτοκινήτων και σύντομα καταφέρνει να είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Κύπρο κορυφαίων κατασκευαστών.

Η εταιρεία που κρατά την Κύπρο σε κίνηση

Η εταιρεία μας ΧΡ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ & ΥΙΟΙ ΛΤΔ έχει εισέλθει στην έκτη δεκαετία της ζωής της. Ιδρύθηκε το 1969 υπό την επωνυμία Χρ. Καποδίστριας Λτδ από τον Χριστόφορο Καποδίστρια. Σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο εισαγωγέα και προμηθευτή ανταλλακτικών αυτοκινήτων στην Κύπρο. Εισάγει και διαθέτει επίσης στην αγορά ελαστικά, μπαταρίες, λιπαντικά, εργαλεία και εξοπλισμό συνεργείων.

Η αρχή

Στη Λευκωσία του 1969 ο αείμνηστος Χριστόφορος Καποδίστριας, υπάλληλος τότε της εταιρείας Π.Μ. Τσεριώτης Λτδ, η οποία εισήγαγε τα αυτοκίνητα Volkswagen στην Κύπρο, παίρνει τη μεγάλη απόφαση: να μπει στον κόσμο του επιχειρείν προκειμένου να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένειά του που είχε αρχίσει τότε να δημιουργείται με τη γέννηση του πρωτότοκου γιου του, Κωνσταντίνου. Μερικά χρόνια αργότερα ακλούθησε η γέννηση του δεύτερου γιου του, Μάριου.

Ο Χριστόφορος Καποδίστριας. Ξεκίνησε την επιχείρησή του το 1969.

Ιδρύει, λοιπόν, τη Χρ. Καποδίστριας Λτδ η οποία εισήγαγε αρχικά ανταλλακτικά για τα αυτοκίνητα μάρκας Volkswagen, όμως σύντομα η Εταιρεία θα συνάψει συμφωνίες με κολοσσούς της αυτοκινητοβιομηχανίας οι οποίοι παρήγαγαν ανταλλακτικά πρώτης εφαρμογής (original equipment) για τα μεγαλύτερα εργοστάσια του κόσμου. Η εργατικότητα, η μεθοδικότητα και το επιχειρηματικό δαιμόνιο που διέκριναν τον ιδρυτή Χριστόφορο Καποδίστρια, θα μεγαλώσουν με βήμα γοργό την επιχείρηση, η οποία σύντομα θα αποκτήσει παρουσία σε όλη την ελεύθερη Κύπρο – καθώς στο μεσοδιάστημα μεσολάβησε η τουρκική εισβολή – και θα της δώσει ηγετική θέση στον τομέα του aftermarket.

Μια από τις τελευταίες φωτογραφίες του ιδρυτή της εταιρείας, αείμνηστου Χριστόφορου Καποδίστρια, με τα παιδιά του Κωνσταντίνο και Μάριο.

Στέρεες βάσεις

Οι στέρεες βάσεις στις οποίες είχε στήσει την εταιρεία ο Χριστόφορος Καποδίστριας και η πλήρης εμπλοκή των δύο υιών του, Κωνσταντίνου και Μάριου, σε όλο το φάσμα των εργασιών της από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90, επέτρεψαν στην Εταιρεία όχι μόνο να σταθεί όρθια όταν το 2013 έχασε αιφνίδια τον ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλό της – εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μάστιζε τον τόπο – αλλά της επέτρεψαν να αναπτυχθεί και να εδραιώσει τη θέση της στην αγορά, επεκτεινόμενη και στους τομείς των ελαστικών, των λιπαντικών κινητήρα και του επαγγελματικού εξοπλισμού.

Σταθμοί μέσα στον χρόνο

Η μετακόμιση της Εταιρείας σε νέο κατάστημα στην Παλουριώτισσα το 1977, παράλληλα με την επέκταση στη Λάρνακα, υπήρξε ο πρώτος μεγάλος της σταθμός, για να ακολουθήσουν την επόμενη δεκαετία καταστήματα σε Λεμεσό και Πάφο.

To πρώτο κατάστημα της Καποδίστριας στην Παλλουριώτισσα διακρίνεται στα αριστερά, πίσω από το τεθωρακισμένο όχημα των Ηνωμένων Εθνών.

Στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 η Εταιρεία μεταστεγάζεται στο τρίτο κεντρικό κατάστημα της ιστορίας της, στο Καϊμακλί, όπου εδρεύει έως σήμερα, καθώς εκεί βρίσκονται και τα γραφεία διοίκησης. Την ίδια εποχή επεκτείνεται και στο Παραλίμνι καλύπτοντας πλέον ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο με πέντε καταστήματα, στα οποία αργότερα θα προστεθούν καταστήματα σε Λακατάμια και Αλάμπρα, όπως επίσης Τεχνικό & Εκπαιδευτικό Κέντρο της Robert Bosch και Κέντρο Λιπαντικών & Εργαλείων, αμφότερα στην Παλουριώτισσα.

Έτος – σταθμός

Το 2011 υπήρξε μια πολύ σημαντική χρονιά για τη Χρ. Καποδίστριας & Υιοί Λτδ καθώς τη χρονιά εκείνη πέτυχε την αντιπροσώπευση των προϊόντων της Robert Bosch GmbH, ενώ το ίδιο έτος έγινε ισότιμο μέλος και μέτοχος του Οργανισμού TEMOT International, του μεγαλύτερου διεθνή συνασπισμού εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του aftermarket.

Το κατάστημα της εταιρείας στη Δερύνεια.

To 2012 η Εταιρεία εισέρχεται στην αγορά ελαστικών εισάγοντας τα επώνυμα, κινεζικής προέλευσης ελαστικά Sailun. Είναι η πρώτη Εταιρεία που έφερε στην Κύπρο επώνυμα, αξιόπιστα ελαστικά από την τεράστια κινεζική αγορά. Θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια τα ελαστικά πρώτης εφαρμογής Hankook, Goodyear και Dunlop, στα οποία θα προστεθούν και άλλες φίρμες όπως Laufenn και Kelly, για να καταστήσουν πλέον την ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ τον μεγαλύτερο εισαγωγέα ελαστικών στην Κύπρο. Το 2013 και παρά την οικονομική κρίση που καλπάζει, η ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ θα διοργανώσει την πρώτη διεθνή, εσωτερική εταιρική έκθεση με την επωνυμία «THE AUTOFIX SHOW» η οποία θα καταστεί θεσμός, καθώς διεξάγεται πλέον κάθε δύο χρόνια με τη συμμετοχή πέραν των 50 εκθετών από το εξωτερικό.

Το τρίτο κατάστημα στην ιστορία της εταιρείας, στο κτήριο το οποίο μετακόμισε το 1995. Σήμερα έχοντας υποστεί βεβαίως τις αναγκαίες βελτιώσεις, στεγάζει το κεντρικό κατάστημα και τα γραφεία διοίκησης.

Στην αγορά λιπαντικών

Το 2014 η συμφωνία διανομής των τεχνολογικά προηγμένων λιπαντικών Castrol σηματοδοτεί την είσοδο της Εταιρείας στην αγορά των λιπαντικών, όπου επίσης θα εδραιωθεί με τη διανομή, τα επόμενα χρόνια, των προϊόντων της Valvoline και Rektol. Διατηρώντας ήδη από το 2011 τμήμα Τεχνικού Εξοπλισμού, το οποίο εξειδικεύεται στον εξοπλισμό συνεργείων κυρίως με μεγάλα μηχανήματα, το 2015 επιτυγχάνεται η συμφωνία με την KS Tools η οποία θα βάλει την ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ και στον τομέα των επαγγελματικών εργαλείων. Κάπου εκεί εκπληρώνεται ένας μεγάλος στόχος: η Εταιρεία είναι πλέον σε θέση να παρέχει ό,τι χρειάζεται ένα αυτοκίνητο για να κυλάει και όλα όσα χρειάζεται ένας επαγγελματίας για να δουλέψει.

To 2018 η ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ανακηρύσσεται «Επιχείρηση της Χρονιάς» από το έγκυρο επιχειρηματικό περιοδικό «IN BUSINESS» ενώ το 2019 γιορτάζει με λαμπρότητα τα 50 χρόνια ζωής που τη βρίσκουν να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κυπριακές επιχειρήσεις, με ανθρώπινο δυναμικό 280 ατόμων και έναν στόλο 135 οχημάτων.

Καινοτομία, πρόοδος και διαρκής αναζήτηση

Το 1969 ο Χριστόφορος Καποδίστριας παίρνει μια μεγάλη απόφαση: να αφήσει τη σιγουριά της έμμισθης εργασίας και να πραγματοποιήσει τα πρώτα του βήματα στο επιχειρείν. Ιδρύει εταιρεία και αρχίζει την εισαγωγή ανταλλακτικών αυτοκινήτων και σύντομα καταφέρνει να είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Κύπρο κορυφαίων κατασκευαστών. Μεταξύ αυτών και βιομηχανίες που παράγουν εξαρτήματα πρώτης εφαρμογής (original equipment). Σήμερα η Χρ. Καποδίστριας & Υιοί Λτδ είναι η πρώτη Εταιρεία στην Κύπρο στην εισαγωγή και προμήθεια ανταλλακτικών, ενώ ταυτόχρονα εισάγει και διαθέτει στην αγορά ελαστικά, μπαταρίες, λιπαντικά, εργαλεία, εξοπλισμό συνεργείων κ.ά.

Το 2013, ύστερα από τον αναπάντεχο χαμό του Χριστόφορου Καποδίστρια, το τιμόνι της Εταιρείας αναλαμβάνουν τα παιδιά του Κωνσταντίνος και Μάριος. Πυξίδα τους οι αρχές και οι αξίες του πατέρα τους: επιχειρηματικό ήθος, ειλικρίνεια, σεβασμός και ταπεινότητα. Πράγματα που διέκριναν τον ιδρυτή,  Χριστόφορο. Είμαστε μια επιχείρηση που πάνω απ’ όλα συνεχίζει να πορεύεται στον δρόμο που χάραξε ο ιδρυτή της, μια Εταιρεία με πελατοκεντρικό χαρακτήρα, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Καποδίστριας, που μαζί με τον αδελφό του Μάριο, βρίσκονται σήμερα στη γενική διεύθυνση της Χρ. Καποδίστριας & Υιοί Λτδ.

Ο γενικός διευθυντής της Εταιρείας Κωνσταντίνος Καποδίστριας.

Ο Κωνσταντίνος Καποδίστριας μας μίλησε για τον πατέρα του, το χθες, το σήμερα και το αύριο.

Πώς είναι να βρίσκεται κάποιος επικεφαλής μιας επιχείρησης ηλικίας 50 και πλέον ετών;

Με την Εταιρεία είμαστε συνομήλικοι καθώς ο πατέρας μου την ίδρυσε λίγο μετά τη γέννησή μου! Μας έλεγε ότι περπατώντας από το μαιευτήριο προς το σπίτι του, τις ημέρες που γεννήθηκα, είχε σκεφτεί ότι έπρεπε να αφήσει την εργασία του ως υπάλληλος και να στραφεί στο επιχειρείν, διότι έβλεπε τις ανάγκες της οικογένειας να αυξάνονται. Η ευθύνη έναντι της προηγούμενης γενιάς, έναντι του πατέρα μας αλλά και απέναντι στην επόμενη γενιά, τους διαδόχους μας, είναι το σημαντικότερο συναίσθημα που δημιουργεί τόσο σε εμένα όσο και στον αδελφό μου Μάριο, η παρουσία μας στην κορυφή της ηγετικής πυραμίδας της Χρ. Καποδίστριας & Υιοί Λτδ. Παρά το μέγεθος της εταιρείας και τη σημαντική της θέση στην αγορά, παραμένουμε οικογενειακή επιχείρηση και για εμάς προτεραιότητα δεν είναι μόνο οι αριθμοί, τα κέρδη, ο τζίρος, αλλά πρωτίστως η διαφύλαξη των αρχών και αξιών που μας κληροδότησε ο αείμνηστος πατέρας μας και ιδρυτής της Εταιρείας, Χριστόφορος Καποδίστριας.

Ο Χριστόφορος Καποδίστριας. Ξεκίνησε την επιχείρησή του το 1969.

Το χθες το σήμερα και το αύριο

Τι μεταφέρει στο σήμερα και το αύριο αυτή όλη η ιστορία;

Πρώτα απ’ όλα μεταφέρει το επιχειρηματικό ήθος, την ειλικρίνεια, τον σεβασμό και την ταπεινότητα του Χριστόφορου Καποδίστρια. Κι έπειτα τον πελατοκεντρικό χαρακτήρα της επιχείρησης. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά μας και στόχος μας είναι αυτά να μας διακρίνουν για πάντα και σίγουρα για όσο εγώ και ο αδελφός μου θα βρισκόμαστε στο πηδάλιο. Η καινοτομία, η πρόοδος, η διαρκής αναζήτηση για καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες, η τεχνολογική εξέλιξη, είναι πράγματα που επίσης κουβαλά μαζί της η Εταιρεία.

Τι καθόρισε το DNA του ομίλου και ποιο είναι αυτό;

Δίχως αμφιβολία το DNA μας καθορίστηκε από τον Χριστόφορο Καποδίστρια και είναι αυτό που περιέγραψα πιο πάνω. Είναι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που διέκριναν τον ίδιο, πρώτα ως άνθρωπο και μετά ως επιχειρηματία. Και ο σεβασμός του για τον πελάτη. Κάτι που πάντα λέμε στο προσωπικό μας για να του μεταλαμπαδεύσουμε τη νοοτροπία της επιχείρησης είναι ότι «ο πελάτης μας κάνει την τιμή να ζητήσει να τον εξυπηρετήσουμε». Αδιαπραγμάτευτη επίσης είναι η ισότητα στις τάξεις της εταιρείας, δηλαδή ίση αμοιβή για ίδια εργασία και ίσες ευκαιρίες ανέλιξης, ανεξαρτήτως καταγωγής, φύλου ή θρησκείας.

Σημαντικές στιγμές

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές στιγμές σε αυτή την πολύχρονη πορεία;

Η 3η Μαρτίου 1969 είναι ο πρώτος σταθμός καθώς την ημέρα αυτή άνοιξε το πρώτο μας κατάστημα στην Παλουριώτισσα. Οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν τα πρώτα χρόνια μετά την ίδρυση ήταν αυτές που καθόρισαν την πορεία της επιχείρησης για δεκαετίες, καθώς η ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ πέτυχε από πολύ νωρίς την αντιπροσώπευση στην κυπριακή αγορά εργοστασίων που παρήγαγαν εξοπλισμό πρώτης εφαρμογής για ορισμένες από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου.

Διαφήμιση της Εταιρείας στον Τύπο τη δεκαετία του ’70.

Τέτοια εργοστάσια ήταν η τότε KOLBENSCHMIDT που έφτιαχνε τα K.S. Pistons τα οποία χρησιμοποιούσε στα αυτοκίνητά της η Mercedes, ενώ το ίδιο εργοστάσιο προμήθευε με γνήσια ανταλλακτικά αυτοκινητοβιομηχανίες όπως Volkswagen, Porsche και Ford. Σύντομα στην γκάμα εντάχθηκαν μάρκες όπως TEXTAR, BOGE, ELRING, κ.λπ., κολοσσιαία γερμανικά εργοστάσια της τότε εποχής.

Το 1995 με τη μετακόμιση στο σύγχρονο, ιδιόκτητο κτήριο το οποίο έως σήμερα στεγάζει το κεντρικό μας κατάστημα και τα γραφεία της διεύθυνσης ήταν επίσης σημαντική χρονιά, όπως και το 1996 όταν λειτούργησε στο Παραλίμνι το κατάστημα της επαρχίας Αμμοχώστου, με το οποίο η Εταιρεία αποκτούσε πλέον παρουσία σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου.

Το 1995 η Εταιρεία άνοιξε κατάστημα και στη Λάρνακα.

Το 2011 ήταν ένας πάρα πολύ σημαντικός σταθμός για την Εταιρεία μας καθώς τότε ήταν που έγινε ισότιμο μέλος και μέτοχος στον Οργανισμό TEMOT International, τον μεγαλύτερο διεθνή συνασπισμό εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του automotive aftermarket. Το ίδιο έτος η Χρ. Καποδίστριας & Υιοί Λτδ πέτυχε την αντιπροσώπευση της Robert Bosch GmbH με τη συνεργασία της οποίας δημιούργησε και το Τεχνικό & Εκπαιδευτικό Κέντρο στην Παλουριώτισσα.

Τα κεντρικά γραφεία της Χρ. Καποδίστριας & Υιοί Λτδ στη Λευκωσία.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν το 2014 όταν επετεύχθη η συμφωνία διανομής των προϊόντων της Castrol, κορυφαίας εταιρείας στην κατασκευή, διανομή και εμπορία λιπαντικών και γράσων υψηλής τεχνολογίας. Αυτή η συμφωνία έβαλε την ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ στον τομέα των λιπαντικών. Αντίστοιχου βεληνεκούς ήταν και η συμφωνία του 2018 με την Goodyear, κορυφαίο κατασκευαστή ελαστικών με ιστορία 120 χρόνων, η οποία ήρθε να υπογραμμίσει τον ηγετικό ρόλο της ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ και στον τομέα των ελαστικών. Η ανάδειξή μας εκείνο το έτος ως «Επιχείρηση της Χρονιάς» από το έγκυρο επιχειρηματικό περιοδικό IN BUSINESS και ο λαμπρός εορτασμός των 50χρονων το 2019 υπήρξαν επίσης δύο σημαντικοί σταθμοί.

Αναπάντεχη απώλεια

Ποια ιστορία ή περιστατικό σας έχει μείνει αξέχαστο;

Θα έλεγα το 2013. Εν μέσω εκείνης της πρωτοφανούς τραπεζοοικονομικής κρίσης που κτύπησε τον τόπο μας, ήρθε η αναπάντεχη απώλεια του ιδρυτή και Διευθύνοντα Συμβούλου της επιχείρησης, ο οποίος ήταν και ο πατέρας μας. Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της ευθύνης που έπεσε στους ώμους μας. Υπό το ψυχολογικό βάρος που φυσιολογικά, σε κάθε άνθρωπο, δημιουργεί η απώλεια του πατέρα, έπρεπε να πάρουμε ξαφνικά το πηδάλιο της επιχείρησης και να την οδηγήσουμε εν μέσω μιας τεράστιας οικονομικής ύφεσης. Ήταν δύσκολες στιγμές. Είμαι όμως περήφανος που καταφέραμε να ανταποκριθούμε επιτυχώς και να εξέλθουμε από την κρίση χωρίς να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας, χωρίς να μειωθεί ο μισθός κανενός μέλους του προσωπικού.

Πόση σημασία δίνει ο οργανισμός στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη; Πώς μεταφράζεται αυτό σε πράξη και δράσεις;

Για εμάς η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι ένα λεπτό και ευαίσθητο θέμα, στο οποίο αναπτύσσουμε σειρά από δράσεις, τις πλείστες εκ των οποίων προτιμούμε να κρατούμε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Έτσι το νιώθουμε και αυτό πράττουμε. Σίγουρα η Κοινωνική Ευθύνη της εταιρείας μας δεν περιορίζεται στην ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας μας, αλλά αφορά επίσης στον σεβασμό μας προς το περιβάλλον και στην έγνοια μας για την οδική ασφάλεια.

Η επόμενη μέρα

Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση στην Κύπρο. Πριν καλά καλά σταθεί στα πόδια της η οικονομία ήρθε ο κορωνοϊός. Πώς βλέπετε εσείς την κατάσταση;

Διανύουμε μια δύσκολη κατάσταση η οποία δεν περιορίζεται στη μείωση του κύκλου εργασιών, την οποία είχαμε το 2020 και θα έχουμε και το 2021, αλλά πλέον βιώνουμε και άλλες συνέπειες της πανδημίας. Τέτοιες ίσως είναι και η έλλειψη προσωπικού αλλά οπωσδήποτε οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις και οι αυξήσεις στις τιμές των μεταφορικών. Όλο αυτό το πακέτο έχει ως αποτέλεσμα αυξημένες τιμές στον κλάδο των ανταλλακτικών που θα κυμαίνονται μεταξύ του 10% και 15% μέρος των οποίων, αναγκαστικά θα επωμιστεί ο καταναλωτής.

Πώς θα είναι τα πράγματα μετά την πανδημία;

Το βασικό ερώτημα είναι πότε ο πλανήτης θα έχει αφήσει πίσω την πανδημία. Είμαστε ήδη δύο χρόνια μετά το ξέσπασμά της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και κανένας δεν μπορεί με ασφάλεια να προβλέψει πότε θα απαλλαγούμε. Μπορεί να μην βιώνουμε τις τραγικές καταστάσεις των πρώτων μηνών του 2020 και να έχουμε επιστρέψει με κάποιον τρόπο στην καθημερινότητά, ωστόσο, την ώρα που χιλιάδες συνάνθρωποί μας παλεύουν καθημερινά για τη ζωή τους απέναντι στον COVID-19, οι όποιες οικονομικές προβλέψεις περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Βλέπουμε να μπαίνουμε στο 2022 με σημαντικά περιοριστικά μέτρα κάτι που δεν μας κάνει αισιόδοξους ότι ο τζίρος θα επανέλθει στα επίπεδα του 2019.

Μια από τις τελευταίες φωτογραφίες του ιδρυτή της εταιρείας, αείμνηστου Χριστόφορου Καποδίστρια, με τα παιδιά του Κωνσταντίνο και Μάριο.

Θα ήμασταν ευτυχείς εάν αυτό συνέβαινε το 2023. Ένα ερωτηματικό είναι το πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση και θα γίνονται οι παραδόσεις στην ώρα τους. Σίγουρα οι αυξήσεις στις τιμές που βλέπουμε τώρα, θα μας ακολουθήσουν για αρκετό καιρό. Στα θετικά μπορούμε να σημειώσουμε ότι κάποια μέτρα υγιεινής και προστασίας θα μείνουν για πάντα ενώ και η μεγαλύτερη εμπλοκή της τεχνολογίας στην καθημερινότητά και στις επιχειρήσεις είναι ένα από τα θετικά που μας αφήνει η πανδημία.

Αναλλοίωτες αρχές και αξίες

Παρά την τεράστια ανάπτυξή της, πρώτιστη προτεραιότητα για την ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ είναι να παραμένει βαθιά πελατοκεντρική και με μότο τη φράση του Robert Bosch «προτιμώ να χάσω χρήματα, παρά την αξιοπιστία μου», αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο συνεργάτη για 1.500 επαγγελματίες της συντήρησης οχημάτων.

Διεθνής πρωτιά. Ο Οργανισμός TEMOT International, επιβράβευσε την ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.

Με τη σεμνότητα, το ήθος, την ειλικρίνεια, τον σεβασμό και τη σκληρή δουλειά που κληροδότησε στα στελέχη της επιχείρησης ο αείμνηστος Χριστόφορος Καποδίστριας, η Εταιρεία συνεχίζει σήμερα την πορεία της διεύρυνσης και εξέλιξής της, διαφυλάσσοντας, ως κόρη οφθαλμού, αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά μιας οικογενειακής επιχείρησης. Διότι πέρα από τα οικονομικά αποτελέσματα, τα κέρδη και τους αριθμούς, σε μια οικογενειακή επιχείρηση υπάρχει η αίσθηση ευθύνης, για τις προηγούμενες αλλά και τις επόμενες γενιές.

Συμμετοχή στη Διεθνή Κρατική Έκθεση το 1997. Μαζί με τον αείμνηστο Ουράνιο Ιωαννίδη, τότε Βουλευτή, διακρίνονται οι σημερινοί Διευθύνοντες Σύμβουλοι της εταιρείας, Κωνσταντίνος και Μάριος Καποδίστριας.c

Παράλληλα έχει ως ύψιστη προτεραιότητα τη δημιουργία ενός ελκυστικού εργασιακού περιβάλλοντος, με ίση αμοιβή για ίδια εργασία και ίσες ευκαιρίες ανέλιξης, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής ή θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα

Αξιοπιστία, ποιότητα, επαγγελματισμός και ταχύτητα εξυπηρέτησης, αποτελούν σήμερα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, η οποία καθημερινά είναι σε θέση να τροφοδοτεί έγκαιρα την αγορά (απ’ άκρου εις άκρον της ελεύθερης Κύπρου) με ποιοτικά ανταλλακτικά και αναλώσιμα στην καλύτερη δυνατή τιμή, μετουσιώνοντας σε πράξη το σλόγκαν της «Κρατάμε την Κύπρο σε Κίνηση».

Στις μέρες μας η συντήρηση ενός οχήματος δεν είναι τόσο απλή όσο ενδεχομένως να ήταν προ δεκαετιών, αφού τα χρονικά περιθώρια που έχει ένας επαγγελματίας για να δουλέψει είναι περιορισμένα. Στις πλείστες των περιπτώσεων ένας ιδιώτης ή μια επιχείρηση θέλουν το όχημά τους να ολοκληρώσει αυθημερόν την προγραμματισμένη συντήρηση, ενώ οι επιδιορθώσεις επιβάλλεται να γίνονται εντός μερικών 24ωρων. Επιπλέον, τα σύγχρονα αυτοκίνητα φέρουν τεχνολογία αιχμής κάτι που καθιστά τη συντήρησή τους απαιτητική τόσο από πλευράς γνώσεων όσο και από θέματος τεχνικού εξοπλισμού.

Τα κεντρικά γραφεία της Χρ. Καποδίστριας & Υιοί Λτδ στη Λευκωσία.

Η ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ έρχεται να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες που προκύπτουν, φροντίζοντας όχι μόνο να προμηθεύει με άρτιο τεχνολογικά επαγγελματικό εξοπλισμό τους συνεργάτες της, αλλά επενδύοντας τα μέγιστα στην επιμόρφωση και εκπαίδευσή τους. Ταυτόχρονα η Εταιρεία εξελίσσει διαρκώς τις διαδικασίες της προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες των συνεργείων την ίδια ημέρα και με ποιοτικά εξαρτήματα.

Πλέον η ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ βαδίζει στην επόμενη μέρα και, με αιχμή του δόρατος τις νέες κεντρικές αποθήκες στη Λευκωσία, στοχεύει σε πιο αυτοματοποιημένες διαδικασίες, οι οποίες θα ανεβάσουν το ποσοστό εξυπηρέτησης των απαιτήσεων των πελατών στο 95%.

Διεύθυνση.

Καντάρας 54
Καϊμακλί
1037 Λευκωσία
Κύπρος

Τηλέφωνο.

+357 22 347477