LORDOS UNITED PUBLIC LTD

Ποιότητα, αξιοπιστία

και άρτια εξυπηρέτηση

H Lordos Plastics Ltd συμπληρώνει φέτος 62 χρόνια δημιουργικής παρουσίας. Ιδρύθηκε το 1960 στην Αμμόχωστο από τον Φώτιο Λόρδο και σήμερα, κάτω από την επωνυμία Lordos United Public Ltd, αποτελεί ένα πολυσχιδή όμιλο με δραστηριότητές πέραν της παραγωγής πλαστικών ειδών.

Πρωτοπορία, καινοτομία και διορατικότητα

Η εταιρεία Lordos Plastics Ltd ιδρύθηκε στην Αμμόχωστο το έτος 1960 από τον Φώτιο Λόρδο. Μετά την εισβολή  και την προσφυγοποίηση του 1974, η εταιρεία ξεκίνησε σε πολύ σύντομο χρόνο τις εργασίες της στη Λεμεσό από μηδενική βάση, σε ενοικιαζόμενο χώρο στη Βιομηχανική Περιοχή Ύψωνα.

Το πιστοποιητικό εγγραφής του εργοστασίου της εταιρείας στη Λεμεσό.


Το εργοστάσιο της εταιρείας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Μέχρι το έτος 2000 η εταιρεία ήταν ιδιωτική και το 2002 μετατράπηκε σε δημόσια με τις μετοχές της εισηγμένες προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου υπό την επωνυμία  Lordos United Public Ltd.

Οι κύριες δραστηριότητες της εταιρείας είναι, κατά κύριο λόγο, η παραγωγή και εμπορία πλαστικών ειδών τόσο βιομηχανικών, γεωργικών, οικοδομικών, όσο και αρκετών ειδών οικιακής χρήσης. Η δεύτερη κύρια απασχόληση της εταιρείας είναι οι επενδύσεις στον τομέα του Real Estate τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Η εταιρεία μετά την τουρκική εισβολή δραστηριοποιήθηκε στη Λεμεσό. Αρχικά σε μια ενοικιαζόμενη αποθήκη και από το 1978 σε ιδιόκτητα υποστατικά.

Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Ομίλου σήμερα, συνολικού εμβαδού  51,000 τ.μ., βρίσκονται στην 1η Βιομηχανική Περιοχή Λεμεσού. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 200 εξειδικευμένους χειριστές μηχανών, καθώς και επιστημονικό προσωπικό και συνεργάτες  σε όλους τους τομείς  της παραγωγικής διαδικασίας. Όπως σημειώνεται από τον Όμιλο, «τα ικανά και με όραμα στελέχη μας έχουν ως κύριο στόχο την ενίσχυση και δυναμική ανάπτυξη του κλάδου της αγοράς των πλαστικών, ταυτόχρονα με τη δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων με στόχο νέες αγορές του εξωτερικού».

Το εργοστάσιο της εταιρείας στη Λεμεσό.

Ιστορικά πρόσωπα

Πέντε πρωτεργάτες είναι τα ιστορικά πρόσωπα της εταιρείας. Πρόκειται για τα ιδρυτικά μέλη και τους πρώτους διευθυντές της εταιρείας. Είναι οι εξής:

Ο ιδρυτής της εταιρείας Φώτιος Λόρδος.

  • Φώτιος Λόρδος -ιδρυτής
  • Δημήτρης Λόρδος – συνιδρυτής
  • Αναστάσιος Λόρδος – συνιδρυτής
  • Παντελάκης Κυριακίδης – μέτοχος
  • Μιχαλάκης Πέτρου – μέτοχος

Ημερομηνίες – χρονολογίες σταθμοί

1960. Ίδρυση από τον μ. Φώτιο Λόρδο στην Αμμόχωστο, του πρώτου εργοστασίου παραγωγής πλαστικών στη Κύπρο.
1974. Εισβολή και κατοχή της Αμμοχώστου από τους Τούρκους. Οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό της εταιρείας παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς. Η εταιρεία χάνει τις εγκαταστάσεις της και το εργοστάσιο παραγωγής στην Αμμόχωστο.

1975- 1978. Συγκέντρωση του παλαιού προσωπικού στη Λεμεσό για επανεκκίνηση της παραγωγής σε μια ενοικιαζόμενη αποθήκη 1000 τ.μ.
1978. Μεταφορά στα ιδιόκτητα υποστατικά αρχικά με 10,000 τ.μ όπου σταδιακά επεκτάθηκαν σε πέραν των 50.000 τ.μ. (30,000 τ.μ. καλυμμένοι χώροι και 20,000 τ.μ. ακάλυπτοι χώροι).
2002. Μετατροπή σε δημόσια εταιρεία και εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
2005. Λειτουργία Κέντρου Διανομής των προϊόντων στη Λευκωσία
2015. Ανάπτυξη συνεργασιών με εταιρείες του εξωτερικού για την διανομή νέων σειρών προϊόντων.
2017. Επένδυση στον τομέα της ανακύκλωσης και στην παραγωγή προϊόντων από αναγεννημένη πρώτη ύλη.
2019. Πιστοποίηση από τον Γερμανικό Οργανισμό πιστοποίησης «BLUE ANGEL» για τη νέα σειρά φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων ECOBAGS by Lordos, που παράγονται κατ’ ελάχιστον από 80% αναγεννημένη πρώτη ύλη που προέρχεται από ανακύκλωση. Πραγματοποίηση των πρώτων εξαγωγών σε διεθνή αλυσίδα λιανικής πώλησης με 660 καταστήματα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.
2021. Στην περίοδο της πανδημίας COVID-19 δημιουργούνται και προωθούνται στην αγορά νέα προϊόντα στον κλάδο υγιεινής και ατομικής προστασίας.
2022. Δυναμική είσοδος στον κλάδο των τροφίμων επενδύοντας στον τομέα παραγωγής υλικών συσκευασίας (τυροκομικά προϊόντα-χαλούμια).

Διαχρονικό όραμα – αρχές και αξίες

Διαχρονικό όραμα του Ομίλου είναι ο προσανατολισμός στην ανάπτυξη σε νέους τομείς και σε νέα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες προς όφελος του τελικού χρήστη. Είναι ένα όραμα που, όπως τονίζουν από τον Όμιλο, «παραμένει διαχρονικά σταθερό και αναλλοίωτο. Το brand name LORDOS UNITED εγγυάται διαχρονικά στους πελάτες και  συνεργάτες την ποιότητα και την αξιοπιστία των προϊόντων», προσθέτουν.

Η παραγωγή στο εργοστάσιο της Lordos Plastics γίνεται με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα.

Σε ότι αφορά τις αρχές και τις αξίες του Ομίλου, σημειώνουν πως «η μακροχρόνια πετυχημένη πορεία του Ομίλου πέραν των 60 τόσων χρόνων, είναι αποτέλεσμα της συνέπειας στη βάση των αρχών και αξιών και της ηθικής που θέσπισαν οι πρωτεργάτες του  Ομίλου μας. Η αξιοπιστία και η ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων σε αρμονία με προσιτές τιμές διάθεσης,η δέσμευση για την αριστεία και την καινοτομία, καθώς και η βιωσιμότητα και ο σεβασμός προς το περιβάλλον», είναι για τον Όμιλο «αξίες και αρχές αναλλοίωτες και απαραβίαστες», υπογραμμίζουν από την Lordos United.

Στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης

Η φιλοσοφία της εταιρείας, ήταν πάντα η παραγωγή και διανομή υψηλής ποιότητας πλαστικών προϊόντων κορυφαίας σχεδίασης, που ικανοποιούν τις ανάγκες των καταναλωτών. Ωστόσο, απώτερος σκοπός, ήταν πάντοτε η διασφάλιση του απαραίτητου σεβασμού προς το περιβάλλον καθώς και η προστασία του.

Για το λόγο αυτό, η εταιρεία επένδυσε στις πιο κάτω ενέργειες:

  • Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας:

Από το 1997 η εταιρεία λειτουργεί με το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας EN ISO 9001. Αυτό επιβάλλει αυστηρό έλεγχο στην παραγωγή πλαστικών σε καθημερινή βάση.

  • Παραγωγή αναγεννημένων πρώτων υλών:

Η εταιρεία είναι εξουσιοδοτημένος ανακυκλωτής πλαστικών στη Κύπρο για 4000 τόνους ετησίως. Αυτή η ποσότητα αντιστοιχεί στο 50% περίπου της συνολικής ποσότητας που χρησιμοποιεί ετησίως. Από το 2012, η εταιρεία εφαρμόζει τις διατάξεις του ISO14001 στο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.

Σε όλα τα στάδια της παραγωγής, η εταιρεία διασφαλίζει ότι προστατεύει στο μέγιστο δυνατό βαθμό το περιβάλλον ελαχιστοποιώντας τις εκπομπές και τα απόβλητά της.

Διπλή βράβευση

Με δύο βραβεία τιμήθηκε το 2020 η Lordos United Plastics στο πλαίσιο των Cyprus Retail Excellence Awards. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία βραβεύτηκε στην κατηγορία «Στρατηγική Ανάπτυξη, Επιτυχημένο Λανσάρισμα ή Επαναλανσάρισμα Προϊόντος» για τις Ecobags by Lordos Plastics και στην κατηγορία «Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα» για το πρόγραμμα που προώθησε «Η κοινωνία και το περιβάλλον στο προσκήνιο».

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Δημήτρης Φ. Λόρδος.

Όπως αναφέρουν σχετικά από τον Όμιλο, στην Lordos United Plastics «νιώθουν μεγάλη ικανοποίηση για τις δύο αυτές σημαντικές διακρίσεις οι οποίες έρχονται να ανταμείψουν δύο σημαντικές προσπάθειες της εταιρείας, που συνδυάζουν τις αξίες και τις προτεραιότητες της, στην καινοτομία, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανταπόδοση στην κοινωνία».

Προσθέτουν πως «πιστή στις αξίες της, η Lordos United Plastics Public Ltd θα συνεχίσει να θέτει σε προτεραιότητα την ποιότητα και την αξιοπιστία των προϊόντων της και το σεβασμό προς τους καταναλωτές και την κοινωνία».

Ποιότητα, αξιοπιστία και άρτια εξυπηρέτηση

H Lordos Plastics Ltd συμπληρώνει φέτος 62 χρόνια δημιουργικής παρουσίας. Ιδρύθηκε το 1960 στην Αμμόχωστο από τον Φώτιο Λόρδο και σήμερα, κάτω από την επωνυμία Lordos United Public Ltd, αποτελεί ένα πολυσχιδή όμιλο με δραστηριότητές πέραν της παραγωγής πλαστικών ειδών. Είναι ένας όμιλος που πλέον δραστηριοποιείται στο πλαίσιο μιας υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και βιώσιμης ανάπτυξης, ακολουθώντας πρακτικές που εστιάζουν κυρίως στον πυλώνα της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, στηρίζοντας και προσφέροντας λύσεις σε καίριες κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες.

Το εργοστάσιο της εταιρείας στη Λεμεσό.

Το Όμιλο αποτελούν η εταιρεία – κορωνίδα Lordos Plastics Ltd, η Lordos Flavours με την οποία ο Όμιλος έχει εισέλθει δυναμικά στην αγορά τροφίμων, η Lordos Hygiene που προσφέρει λύσεις υγιεινής και ατομικής προστασίας σε νοικοκυριά και βιομηχανίες και βεβαίως η γνωστή Lordos United Properties η οποία έχει υπό τη διαχείρισή της ένα μεγάλο portfolio ακινήτων στη Κύπρο και το εξωτερικό  με επενδύσεις τόσο σε οικιστικά όσο και βιομηχανικά οικόπεδα.

Για τον Όμιλο, το χθες το σήμερα και το αύριο μας μίλησε ο κ. Μάριος Κωνσταντούρα, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου. Όπως σημειώνει, αυτό που ξεχωρίζει τον Όμιλο από άλλους ανταγωνιστές είναι η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, η αξιοπιστία, η πλήρης σειρά προϊόντων και η άρτια εξυπηρέτηση των πελατών του Ομίλου σε Κύπρο και εξωτερικό. Ακολουθεί η συνέντευξη με τον κ. Κωνσταντούρα.

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Μάριος Κωνσταντούρα.

Διαχρονικές αξίες

Πώς είναι να βρίσκεται κάποιος επικεφαλής ενός οργανισμού ηλικίας πέραν των 60 ετών που είναι πλέον μέρος της ιστορίας του ίδιου του τόπου;

Ο οργανισμός μας ξεκίνησε την παραγωγή πλαστικών ειδών οικιακής χρήσης στην Αμμόχωστο από τις αρχές της δεκαετίας του 1960. Η παρουσία των παλαιοτέρων στελεχών της εταιρείας σήμερα, διασφαλίζει την συνέχεια των εργασιών μας που βασίζεται στις αρχές και τις αξίες που έθεσαν οι ιδρυτές του ομίλου μας.

Το εργοστάσιο της εταιρείας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Τι μεταφέρει στο σήμερα και το αύριο αυτή όλη η ιστορία;

Τεχνογνωσία, εμπειρία, πληροφόρηση, προσβάσεις στους προμηθευτές πρώτων υλών στο εξωτερικό, σεβασμό, και καλύτερους όρους αγορών.

Το DNA του Ομίλου

Τι καθόρισε το DNA του ομίλου και ποιο είναι αυτό;

Προϊόντα υψηλής ποιότητας, αξιοπιστία, πλήρης σειρά προϊόντων, άρτια εξυπηρέτηση των πελατών μας στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Τι ξεχωρίζει την εταιρεία σας από τις υπόλοιπες του κλάδου;

Είναι ο ηγέτης του κλάδου με 220 εργαζόμενους, με 2500 παραγόμενα προϊόντα, που ξεχωρίζουν για την υψηλή ποιότητα, την  αντοχή, και την χρησιμότητά τους.

Έγγραφη δέσμευση της εταιρείας για την πολιτική ποιότητας που ακολουθεί.

Γιατί θεωρείτε την εταιρεία σας ηγέτη στον κλάδο της;

Στατιστικά οι ανεξάρτητες  έρευνες αγοράς δείχνουν να έχουμε στα περισσότερα παραγόμενα προϊόντα μας τον μεγαλύτερο όγκο λιανικών πωλήσεων, με τις πιο ιδανικές τιμές πώλησης στον καταναλωτή.

Η παραγωγή στο εργοστάσιο της Lordos Plastics γίνεται με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα.

Σημαντικές στιγμές

Ποια είναι η πιο σημαντική στιγμή ή στιγμές σε αυτή την πολύχρονη πορεία;

Θα έλεγα ότι δύο είναι οι πιο σημαντικές στιγμές στην πορεία του Ομίλου, αν βέβαια εξαιρέσει κανείς την ίδρυση της εταιρείας το 1960.

Η πρώτη σημαντική στιγμή είναι η προσπάθεια επαναδραστηριοποίησης της εταιρείας τα πρώτα χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα του 1974 και τελικά η επαναλειτουργία της στη Λεμεσό.

Η δεύτερη είναι η μετατροπή της εταιρείας το 2002 από οικογενειακή επιχείρηση σε  Δημόσια εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου με χιλιάδες μικρομετόχους.

Η παραγωγή στο εργοστάσιο της Lordos Plastics γίνεται με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα.

Ο Γερμανός βιομήχανος και μια ιστορία αξέχαστη

Ποια ιστορία – περιστατικό σας έχει μείνει αξέχαστο;

Μετά τα γεγονότα του 1974 οι ιδρυτές της εταιρείας μας στην Αμμόχωστο, βρέθηκαν πρόσφυγες στη Λεμεσό, και το περιστατικό που θα μας μείνει αξέχαστο για πάντα είναι ότι εξής: Μόλις λειτούργησε το παλαιό αεροδρόμιο στη Λάρνακα στο τέλος του 1974, έφτασε ένα ιδιωτικό αεροπλάνο από την Γερμανία στο οποίο επέβαινε ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας παραγωγής μηχανών και μέσω της αστυνομίας του αεροδρομίου ζήτησε να τον φέρουν σε επαφή με τον μ. Φώτιο Λόρδο.

Η εταιρεία μετά την τουρκική εισβολή δραστηριοποιήθηκε στη Λεμεσό. Αρχικά σε μια ενοικιαζόμενη αποθήκη και από το 1978 σε ιδιόκτητα υποστατικά.

Ο Γερμανός βιομήχανος πρότεινε στον μ. Φώτιο Λόρδο να πάρει αμέσως το διαβατήριο του και να πάει μαζί του αυθημερόν στη Γερμανία να παραγγείλει όσες μηχανές χρειάζεται για να ξεκινήσει και πάλι τη βιομηχανία του και να τον εξοφλήσει όποτε μπορέσει.

Ο σεβασμός στον ιδρυτή μας, το κύρος και η αξιοπιστία της εταιρείας μας διεθνώς, ήταν τα στοιχεία που βοήθησαν  στην αναγέννηση της LORDOS PLASTICS μετά την προσφυγιά, και εξακολουθεί να είναι μέχρι και σήμερα, μετά από 62 χρόνια, η πρώτη και μεγαλύτερη  βιομηχανία πλαστικών της Κύπρου.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Δημήτρης Φ. Λόρδος.

Σημαντικές επενδύσεις για το αύριο

Όλα οδηγούν σε σημαντική μείωση της χρήση του πλαστικού. Η εταιρείας σας τι κάνει, πώς προσαρμόζεται στη νέα εποχή ώστε για να είναι παρούσα για άλλα 60 και πλέον χρόνια;

Ο όμιλος μας LORDOS UNITED PUBLIC LTD πήρε τα μηνύματα πολύ νωρίς για τις νέες τάσεις της αγοράς και αφού κατάργησε όλα τα πλαστικά είδη μιας χρήσης, τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει πέραν των 3 εκατ. ευρώ στον τομέα της ανακύκλωσης.

Για το 2022 θα ανακυκλώσουμε 2000 τόνους καθαρών πλαστικών φιλμς με τα οποία αναπαράγουμε αναγεννημένη πρώτη ύλη.

Από αυτή την πρώτη ύλη σε ποσοστό 80%-90% παράγουμε την νέα σειρά σακουλιών ECOBAGS by Lordos, τα οποία φέρουν την πιστοποίηση «Blue Angel».

To «Blue Angel» είναι η πρώτη περιβαλλοντική πιστοποίηση στον κόσμο για προϊόντα και υπηρεσίες φιλικές προς το περιβάλλον. Με τη σφραγίδα «Blue Angel» στις σακούλες Ecobags, αποδεικνύουμε έμπρακτα την περιβαλλοντική μας συνείδηση και την αφοσίωσή μας στην προστασία του περιβάλλοντος και των καταναλωτών.

Είμαστε εξουσιοδοτημένοι ανακυκλωτές πλαστικών στη Κύπρο για 4000 τόνους ετησίως, και αισιοδοξούμε να τους καλύψουμε μέχρι το τέλος του 2023.

Αυτή η  ποσότητα θα αντιστοιχεί στο 50% περίπου της συνολικής ποσότητας που χρησιμοποιούμε ετησίως, ο στόχος μας είναι μέχρι το 2025 ο όγκος που θα ανακυκλώνουμε  να φτάσει στο 100%, εφαρμόζοντας στη πράξη τη έννοια και τους κανόνες της κυκλικής οικονομίας.

Εταιρική ευθύνη – κοινωνική ευαισθησία

Πόση σημασία δίνει ο οργανισμός στην εταιρική κοινωνική ευθύνη. Πώς μεταφράζεται αυτό σε πράξη και δράσεις;

Η εταιρική κοινωνική ευθύνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι, τόσο της κουλτούρας μας, όσο και της στρατηγικής μας. Με περισσότερα από 60 χρόνια συνεισφοράς στην

Οι εταιρικές πρακτικές που ακολουθούμε εστιάζουν κυρίως στον πυλώνα της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, στηρίζοντας και προσφέροντας λύσεις σε καίριες κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες.

Το 2019 η νέα σειρά φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων Eco bags βραβεύτηκε με το Οικολογικό Σήμα «Blue Angel», από τον Γερμανικό Οργανισμό πιστοποίησης «BLUE ANGEL». Πρόκειται για σημαντική περιβαλλοντική πιστοποίηση.

Τέτοιες πρακτικές αφορούν κυρίως:

  • Συμμετοχή σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού ενδιαφέροντος, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων.
  • Εταιρικό Εθελοντισμό.
  • Ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.
  • Εκστρατείες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.
  • Εξοικονόμηση ενέργειας και ανακύκλωση.
  • Μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και χρησιμοποίηση πράσινων υλικών.

Νέα εποχή, νέες δραστηριότητες

Με περισσότερα από 60 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην Κυπριακή αγορά, η εταιρεία έχει διευρύνει τους τομείς ενδιαφέροντος και έχει δημιουργήσει τη «LORDOS UNITED GROUP». Ένα όμιλο εταιρειών με στόχο την παράλληλη ανάπτυξη και σε άλλους τομείς της βιομηχανίας με προϊόντα που θα συνεχίσουν να υπηρετούν την ποιότητα  και να εξυπηρετούν την καθημερινότητα του καταναλωτή.

Ο Όμιλος LORDOS UNITED PUBLIC LTD, σήμερα παράγει και διανέμει στη Κύπρο περισσότερα από 2.500 προϊόντα, αυξάνει την παρουσία του στη λιανική πώληση στα είδη  οικιακής χρήσης με την είσοδό στην αγορά του τροφίμου.

Η νέα σειρά φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων της εταιρείας, Eco bags.

Η είσοδος της «LORDOS FLAVOURS» στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά τροφίμου της Κύπρου, αποσκοπεί στην αναβάθμιση των υπαρχουσών επιλογών μέσω οικείων και εμπνευσμένων γεύσεων και προϊόντων τόσο από την Κύπρο, όσο και από επιλεγμένους παραγωγούς και εταιρείες του εξωτερικού.

Επίσης δημιουργήθηκε η  «LORDOS HYGIENE», προσφέροντας λύσεις υγιεινής και ατομικής προστασίας σε νοικοκυριά και βιομηχανίες.

Μέλος του Ομίλου είναι και η LORDOS UNITED PROPERTIES LTD, η οποία έχει υπό τη διαχείρισή της ένα μεγάλο portfolio ακινήτων στη Κύπρο και το εξωτερικό  με επενδύσεις τόσο σε οικιστικά όσο και βιομηχανικά οικόπεδα, για τα οποία είναι σε εξέλιξη η αξιοποίηση μέρους αυτών.

Διαχρονικός στόχος

Διαχρονικός στόχος της Lordos United είναι να παραμείνει ένας καινοτόμος, υπερσύγχρονος όμιλος εταιρειών που:

  • Μετατρέπει τις πρώτες ύλες σε πρακτικές λύσεις για καθημερινά προβλήματα
  • Κερδίζει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό του κλάδου για την τεχνογνωσία, την ακεραιότητα και την ποιότητα της παραγωγής

Η παραγωγή στο εργοστάσιο της Lordos Plastics γίνεται με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα.

  • Είναι σε θέση να ορίζει και να εφαρμόζει διαδικασίες που κάνουν την καλύτερη χρήση των διαθέσιμων πόρων για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με τρόπο που σέβεται το περιβάλλον και διασφαλίζει την κερδοφορία.
  • Δημιουργεί αξία για τους πελάτες, τους υπαλλήλους και τους μετόχους της
  • Συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη και βιωσιμότητα της οικονομίας της Κύπρου.

Ο ιδρυτής Φώτιος Λόρδος

O Φώτιος Λόρδος γεννήθηκε στο χωριό Αυγόρου της Επαρχίας Αμμοχώστου στις 06/01/1925, από το Δημήτριο και την Αρετή Λόρδου. Τα πρώτα πέντε χρόνια φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Αυγόρου και τα υπόλοιπα στο Δημοτικό της 1ης Αστικής Αμμοχώστου. Φοίτησε για τρία χρόνια στο Βρετανικό Ινστιτούτο Αμμοχώστου και στη συνέχεια πήγε στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε σε διάφορα μέρη και ταυτόχρονα φοιτούσε σε αγγλικό νυκτερινό κολλέγιο μαθαίνοντας την Αγγλική γλώσσα και γενικά για εμπόριο και επιχειρήσεις.

Ο ιδρυτής της εταιρείας Φώτιος Λόρδος.

Το 1941 επέστρεψε στην Κύπρο και ασχολήθηκε με εμπόριο υφασμάτων. Το 1948 αναχώρησε για τη Νότιο Αφρική, όπου ασχολήθηκε για 1 χρόνο περίπου με το άνοιγμα ενός εστιατορίου. Το 1949 επέστρεψε ξανά στην Κύπρο, ξεκίνησε να ασχολείται ξανά με την εμπορία υφασμάτων, ενώ παράλληλα ίδρυσε τη Μεταφορική Εταιρεία Αμμοχώστου. Το 1950 ασχολήθηκε με αγοραπωλησίες κτημάτων και διαχωρισμό οικοπέδων, καθώς και με τη δημιουργία ξενοδοχείου στις Κλαψίδες Αμμοχώστου.

Σε ένα ταξίδι του για την Αγγλία το 1958, έκανε μία στάση στο Παρίσι, όπου επισκέφθηκε μια έκθεση για μηχανές κατασκευής πλαστικών ειδών. Ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από όσα είδε και επιστρέφοντας στην Κύπρο, ίδρυσε την εταιρεία LORDOS PLASTICS LTD. Σε συνεργασία με Ισραηλίτες ειδικούς στο τομέα των πλαστικών, αγόρασαν τις πρώτες πέντε μηχανές κατασκευής πλαστικών, όπου συνέχισαν να επεκτείνονται μέχρι και το 1974. Μετά τη τούρκικη εισβολή, αναγκαστικά εγκατέλειψε την Αμμόχωστο, εγκαταστάθηκε στη Λεμεσό και σε νέα συνεργασία με συγγενείς του, ίδρυσαν την UNITED PLASTICS (LORDOS) LTD.

Το εργοστάσιο της εταιρείας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της «Εμποροβιομηχανικής Ομοσπονδίας Αμμοχώστου» και σε αυτό υπηρέτησε για δώδεκα συνεχή χρόνια. Στη Λεμεσό, διετέλεσε μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στη θέση του Αντιπρόεδρου, μέχρι το Μάρτιο του 1983. Εκτός από αυτά, υπηρέτησε και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ανόρθωσης από το 1950 μέχρι το 1966.

Το 1946 παντρεύτηκε τη Μηλίτσα Αναστασίου, με την οποία απόκτησε τρία παιδιά: το Δημήτρη, το Τάσο και την Παναγιώτα.

Διεύθυνση.

Epimitheos Street,
Industrial area,

Limassol 3056, Cyprus

Τηλέφωνο.

+357 25 885555