THANOS HOTELS AND RESORTS

Ναυαρχίδα των

υπερπολυτελών ξενοδοχείων

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts ιδρύθηκε πριν 50 χρόνια από τον Αλέκο Μιχαηλίδη. Αποτελεί τη ναυαρχίδα του τουριστικού στόλου της Κύπρου, με τρία υπερπολυτελή, ξεχωριστά και πολύ αγαπημένα ξενοδοχεία.

Ναυαρχίδα των υπερπολυτελών ξενοδοχείων

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts ιδρύθηκε πριν 50 χρόνια από τον Αλέκο Μιχαηλίδη. Αποτελεί τη ναυαρχίδα του τουριστικού στόλου της Κύπρου, με τρία υπερπολυτελή, ξεχωριστά και πολύ αγαπημένα ξενοδοχεία. Το εμβληματικό Anassa, το αέρινο Almyra και το κλασικό Annabelle. Στον Όμιλο προστέθηκε το 2017 και το ξενοδοχείο Aloe, ενώ τον Μάιο του 2021 ολοκληρώθηκε και άνοιξε τις πύλες του ένα ολοκαίνουργιο εγχείρημα, το all-day-destination Antasia Beach Club. Το διαχρονικό όραμα του Ομίλου, από την ίδρυσή του, υπήρξε η ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών και η ευγενική και αυθεντική φιλοξενία. Επιπλέον, στον Όμιλο ανήκει και η εταιρεία πώλησης επώνυμων ειδών μόδας, Anthana Ltd.

Xρονολογίες σταθμοί

Ο Αλέκος Μιχαηλίδης άρχισε να δραστηριοποιείται στην τουριστική βιομηχανία το 1971, ενοικιάζοντας το ξενοδοχείο “Ευαγόρας Court”, στην Αρχαία Σαλαμίνα. Μετά την τουρκική εισβολή, επαναδραστηριοποιήθηκε στον κλάδο τη δεκαετία του 1980, με τη δημιουργία του Paphos Beach Hotel.

Ο ιδρυτής της Thanos Hotels and Resorts Αλέκος Μιχαηλίδης

Το 1987 λειτούργησε το ξενοδοχείο Annabelle και ακολούθησε το ξενοδοχείο Anassa που άνοιξε τις πόρτες του το 1998. Μετά το θάνατό του το 2008, τα ηνία του Ομίλου ανέλαβαν τα τρία παιδιά του Θάνος, Άννα και Νατάσα, συνεχίζοντας το όραμά του. Το 2017 προστέθηκε στον Όμιλο και το ξενοδοχείο Aloe, ενώ το 2021, λειτούργησε το πολυαναμενόμενο all-day-destination, Antasia Beach Club.

Ο Θάνος Μιχαηλίδης (CEO) μαζί με τις αδελφές του Νατάσα (Corporate Affairs and Communications Director) και Άννα (Director of Operations).

Ο Αλέκος Μιχαηλίδης

Ο Αλέκος Μιχαηλίδης γεννήθηκε στο Μηλικούρι το 1933 και άρχισε τη σταδιοδρομία του ως δάσκαλος, παρακολουθώντας σειρά μαθημάτων στη Βρετανία, για να εργαστεί στη συνέχεια ως καθηγητής στη μέση εκπαίδευση και ως διευθυντής στην Τεχνική Σχολή Ξερού. Αργότερα μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας, στην Ατλάντα. Μετά την επιστροφή του στην Κύπρο εργάστηκε ως ανώτερος διοικητικός λειτουργός σε βιομηχανικές επιχειρήσεις και υπηρέτησε ως σύμβουλος επιχειρήσεων και μέλος διοικητικών συμβουλίων διαφόρων οργανισμών. Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κύπρου. Το 1971 ο Αλέκος Μιχαηλίδης άρχισε να γράφει το δικό του κεφάλαιο στην οικονομική ιστορία της Κύπρου, με τη δραστηριοποίησή του στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Διετέλεσε ακόμη πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπουργός Εξωτερικών και ιδρυτής και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατικής Παράταξης (ΝΕΔΗΠΑ).

Το βομβαρδισμένο Paphos Beach

Μετά τις πολυεπίπεδες απώλειες που άφησε πίσω της η τουρκική εισβολή, ο Αλέκος Μιχαηλίδης, ανέκαθεν πρωτοπόρος, πήρε την απόφαση να εγκατασταθεί στην Πάφο, επενδύοντας στην τουριστική βιομηχανία, διαβλέποντας την προοπτική που υπήρχε στην περιοχή παρά το μεγάλο πλήγμα της εισβολής στον τομέα του τουρισμού. Η απόφαση του Αλέκου Μιχαηλίδη να κάνει την πρώτη κίνηση και να ενοικιάσει το βομβαρδισμένο τότε Paphos Beach, αν και τολμηρή, φάνηκε καθοριστική για τα χρόνια που ακολούθησαν, προσελκύοντας εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ευκαιρίες εργοδότησης σε εγχώριο και ξένο ανθρώπινο δυναμικό και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου και δη της άγνωστης μέχρι τότε στο εξωτερικό περιοχής της Πάφου. Καθοριστική επίσης ήταν και η απόφασή του να επενδύσει στους ταξιδιωτικούς πράκτορες, έτσι ώστε να μπει η Κύπρος στο χάρτη των τουριστικών προορισμών.

Μετά την τουρκική εισβολή ο ιδρυτής του Ομίλου Αλέκος Μιχαηλίδης επαναδραστηριοποιήθηκε στην Πάφο όταν ενοικίασε και ανακαίνισε τη δεκαετία του ‘80 το τότε βομβαρδισμένο Paphos Beach.

Οι συνεχιστές

Οραματιστής και καινοτόμος, ο Αλέκος Μιχαηλίδης δημιούργησε την ταυτότητα του ομίλου Thanos Ηotels and Resorts, με βασικούς άξονες την καινοτομία, την αξιοπιστία και την υγιή επιχειρηματικότητα,  καθιστώντας τον Όμιλο τουριστικό σημείο αναφοράς για όλη τη Μεσόγειο. Κάθε ξενοδοχειακή μονάδα λειτουργεί, από την ίδρυσή της, ως αποκλειστική οντότητα, καθοδηγούμενη από την ποιότητα και τη ξεχωριστή φιλοξενία, σήμα κατατεθέν των ανθρώπων που αποτελούν το εργατικό δυναμικό. Μετά τον θάνατό του το 2008, τα παιδιά του, Θάνος, Άννα και Νατάσα, συνέχισαν το έργο και την πορεία που εκείνος χάραξε, με γνώμονα πάνω απ’ όλα τη διατήρηση και τη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται, την ανάπτυξη των ξενοδοχείων και τη συνεχή ανέλιξη του εργατικού δυναμικού, αναγνωρίζοντας ως το πιο σημαντικό κομμάτι της ξενοδοχειακής βιομηχανίας τον ανθρώπινο παράγοντα.

Αυθεντική φιλοξενία

Το διαχρονικό όραμα του Ομίλου βασιζόταν ανέκαθεν στην ποιότητα και την αυθεντική φιλοξενία, επενδύοντας στους ανθρώπους και στις κοινότητες, δημιουργώντας έτσι ένα βιώσιμο μοντέλο επιτυχίας που εδράζεται σε μια αφοσιωμένη ομάδα που συνεργάζεται για ένα κοινό στόχο: Να παρέχει μια εξατομικευμένη εξυπηρέτηση, κατανοώντας τις ανάγκες των πελατών και παρακολουθώντας τις τάσεις και εξελίξεις της αγοράς, ώστε να συνεχιστεί η παροχή αυθεντικής εξυπηρέτησης και η δημιουργία μοναδικών εμπειριών για όσους επισκέπτονται και διαμένουν στα ξενοδοχεία του Ομίλου.

Το Spa του Almyra.

Οι αρχές και οι αξίες

Ο Όμιλος Thanos Hotels and Resorts παραμένει ένας ανθρωποκεντρικός οργανισμός ο οποίος εργοδοτεί πέραν των 1,000 ατόμων που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και το ίδιο πάθος για τη δουλειά τους, είναι υπερήφανοι για την κουλτούρα του Οργανισμού, έχουν θετική ενέργεια, λειτουργούν και συνεργάζονται με γνώμονα την αμοιβαία εμπιστοσύνη και διαφάνεια και τέλος, νοιάζονται για τον συνάνθρωπο, τον πελάτη και την τοπική κοινωνία.

Το ανθρώπινο δυναμικό

Στον Όμιλο Thanos Hotels and Resorts σημειώνουν ότι το σημαντικότερο περιουσιακό τους στοιχείο είναι το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου. «Οι άνθρωποι μας βρίσκονται στην καρδιά όλων όσων κάνουμε. Με την πλειονότητα να στρατολογείται από την Κύπρο, είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που έχουμε μια τόσο πιστή και τοπική ομάδα που εργάζεται ενωμένη προς έναν στόχο», προσθέτουν.

Ο Όμιλος εφαρμόζει ένα ευρύ φάσμα πολιτικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων για το ανθρώπινο δυναμικό του, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Αξιολογήσεις Talent Plus πριν από την απασχόληση
  • Σύνδεση με τοπικές ξενοδοχειακές σχολές για πρακτική άσκηση
  • Μερικά από τα πιο ελκυστικά πακέτα απασχόλησης της χώρας, όρους και προϋποθέσεις
  • Ολοκληρωμένα προγράμματα εκπαίδευσης και εισαγωγής νέου προσωπικού
  • Συνεχή σεμινάρια, εκπαιδευτικά εργαστήρια και προγράμματα κατάρτισης
  • Ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης σε όλο τον όμιλο
  • Πολυάριθμες εκδηλώσεις ευημερίας, αναγνώρισης και ενθάρρυνσης του προσωπικού.

Φιλοσοφία μας η αναζήτηση του καλύτερου

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts μετρά 50 χρόνια επιτυχημένης πορείας. Ιδρύθηκε το 1971 από τον Αλέκο Μιχαηλίδη. Το όνομα του Ομίλου είναι συνδεδεμένο με τρία υπερπολυτελή, ξεχωριστά ξενοδοχεία: Το Anassa, το Almyra και το Annabelle. Την ομάδα των ξενοδοχείων του Ομίλου συμπληρώνουν το Aloe και το all-day-destination Antasia Beach Club.

Για την ιστορία του Ομίλου, το σήμερα και το αύριο, μας μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος του Thanos Hotels and Resorts, Θάνος Μιχαηλίδης.

Ο CEO του Ομίλου Θάνος Μιχαηλίδης.

Πώς είναι να βρίσκεται κάποιος επικεφαλής ενός ομίλου με μια ιστορία τόσο μεγάλη και ένα όνομα τόσο βαρύ;

O πατέρας μου άφησε πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη σε μένα και στις αδερφές μου, αφού ήμασταν μια πολύ στενά συνδεδεμένη οικογένεια. Ήταν ένας τρυφερός και ξεχωριστός άνθρωπος που μας δίδαξε πάρα πολλά. Είχαμε ήδη δραστηριοποιηθεί στον Όμιλο με τις αδερφές μου πριν το θάνατο του πατέρα μας και συνεχίσαμε την εργασία μας πάντα με γνώμονα την ανάπτυξη των ξενοδοχείων μας, τη διατήρηση και τη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και φυσικά, την ανέλιξη του εργατικού δυναμικού, ό,τι πιο σημαντικό στην συγκεκριμένη βιομηχανία. Οι ευθύνες μετά το θάνατο του πατέρα μας ήταν και συνεχίζουν να είναι μεγάλες. Αυτό που κάνει την δουλειά ενδιαφέρουσα είναι ο στόχος για δημιουργία νέων προκλήσεων. Το να μην επαναπαύεσαι. Να συνεχίζεις να βελτιώνεσαι και να είσαι συνεχώς ενήμερος για τις τάσεις της αγοράς και της κοινωνίας. Δεν μπορείς ποτέ να μένεις στάσιμος. Οι ευθύνες λοιπόν παραμένουν μεγάλες.

Ο Θάνος Μιχαηλίδης (CEO) μαζί με τις αδελφές του Νατάσα (Corporate Affairs and Communications Director) και Άννα (Director of Operations).

Τι μεταφέρει στο σήμερα και στο αύριο αυτή όλη η ιστορία;

Οι αξίες που γαλούχησε σε μας ο πατέρας μας, μας βοήθησαν να συνεχίσουμε με ευλάβεια την πορεία που εκείνος χάραξε. Συνεχίζουμε να ανεβάζουμε τον πήχη για την εξυπηρέτηση των πελατών και των επιχειρησιακών μας επιδόσεων, πάντα με γνώμονα την φιλοσοφία του Ομίλου μας, ανταποκρινόμενοι στις συνεχώς μεταβαλλόμενες τάσεις της αγοράς και στις ανάγκες των πελατών μας και διατηρώντας πάντα μία υψηλή ποιότητα και αυθεντικότητα στις υπηρεσίες μας. Το πρωτοπόρο πνεύμα του πατέρα μας, μάς ωθεί στην αναζήτηση του καλύτερου, του ξεχωριστού, αυτού που θα κάνει τη διαφορά και θα δημιουργήσει την πιο ξεχωριστή εμπειρία.

Τι καθόρισε το DNA του ομίλου και ποιο είναι αυτό;

Η ενεργός δράση και προσφορά στις κοινότητες όπου δραστηριοποιούμαστε υπήρξε πάντα βασική επιδίωξή μας. Πιστεύουμε ότι ένας υγιής Οργανισμός πρέπει να αποτελεί σημαντικό μέρος της κοινωνίας, δημιουργώντας συνεχώς ευκαιρίες επαφής της τοπικής κοινότητας με το προσωπικό αλλά και τους πελάτες του. Εμείς φροντίζουμε να διατηρούμε και να ενδυναμώνουμε αυτή τη σχέση.

Ξεχωριστές στιγμές

Ποια θεωρείτε ως την πιο σημαντική στιγμή σε αυτή την πολύχρονη πορεία;

Υπήρξαν αμέτρητες σημαντικές στιγμές που σχετίζονται φυσικά με τα ξενοδοχεία του Ομίλου. Με όλα τα ξενοδοχεία, από τη δημιουργία και τη λειτουργία τους, υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση. Σίγουρα το ξενοδοχείο Anassa έκανε την αρχή ανεβάζοντας τον πήχη στον ποιοτικό τουρισμό και λαμβάνοντας διεθνώς πολλές διακρίσεις, δημιουργώντας νέα πρότυπα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Στις σημαντικές στιγμές θα ξεχώριζα την ανταπόκριση των επισκεπτών μας, τα σχόλια που μοιράζονται με μας, τις διακοπές που απολαμβάνουν επιλέγοντας να επισκεφθούν τον ίδιο προορισμό κάθε χρόνο για να ξανασυναντηθούν με το προσωπικό που θα τους εξυπηρετήσει με την ίδια αυθεντική κυπριακή φιλοξενία.

Το ξενοδοχείο Anassa

Ποιο θεωρείτε ως το πιο σημαντικό έργο – απόφαση κλπ στο πρόσφατο παρελθόν ή και στο σήμερα;

Κάθε έργο έχει τη δική του ιστορία. Με όλα τα ξενοδοχεία έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση, διότι η ιστορία του καθενός έχει αφήσει κάτι σε μας. Είναι δύσκολο να τα διαχωρίσουμε. Σίγουρα το ξενοδοχείο Anassa έχει πάρει διεθνώς πολλές διακρίσεις και διατηρεί μια ξεχωριστή θέση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία της Κύπρου. Ίσως αυτό να το καθιστά πιο ιδιαίτερο, χωρίς να σημαίνει ότι το αξιολογούμε καλύτερα από τα υπόλοιπα. To ξενοδοχείο Almyra είναι το μοναδικό που είναι μέλος των Design Hotels και λειτουργεί και ως πολιτιστικός προορισμός που φιλοξενεί εκθέσεις και έργα Κύπριων καλλιτεχνών, προάγοντας έτσι την Κυπριακή ταυτότητα και κληρονομιά. Το Annabelle ήταν το πρώτο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Πάφο. Οι ένθερμοι πιστοί πελάτες του ξενοδοχείου είναι μια ξεκάθαρη απόδειξη του μοναδικού χαρακτήρα του, αλλά και του ξεχωριστού και εξειδικευμένου προσωπικού, που καταφέρνει εδώ και χρόνια να δημιουργεί επαναλαμβανόμενους επισκέπτες.

Το ξενοδοχείο Annabelle.

Το ξενοδοχείο αποτελεί ένα δεύτερο σπίτι για πολλούς και η μαγευτική του τοποθεσία, σε συνδυασμό με τους πανέμορφους κήπους μπροστά στη θάλασσα, το καθιστά μια σταθερή επιλογή διακοπών για όλο το χρόνο. Σημαντικό έργο θεωρείται και το καινούργιο σύγχρονο project Antasia, ένα all-day-venue που κέρδισε τις εντυπώσεις και έγινε δημοφιλής προορισμός για χαλάρωση και γαστρονομική απόλαυση.

Το all-day-destination Antasia Beach Club.

Αξέχαστες εμπειρίες

Ποια ιστορία – περιστατικό σας έχει μείνει αξέχαστο είτε από προσωπική εμπειρία είτε από αυτά που σας έχουν διηγηθεί;

Θυμάμαι ιδιαίτερα τα καλοκαίρια που περνούσαμε στην Πόλη Χρυσοχούς. Όταν ήμασταν παιδιά και μας έπαιρνε ο πατέρας μας για κολύμπι στις παραλίες της περιοχής, η οποία εκείνα τα χρόνια ήταν ακόμα ερημική. Ο πατέρας μας μοιραζόταν μαζί μας το όραμά του να χτίσει κάποτε το καλύτερο ξενοδοχείο της Μεσογείου. Ήταν σαν να έκανε εικόνα το Άνασσα, από τότε υπήρχε στο μυαλό του. Όταν αργότερα το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα, τον θυμάμαι να περπατά στους κήπους του ξενοδοχείου, να μυρίζει τα βότανα, να αγναντεύει τη θάλασσα. Ένιωθα πως όλο αυτό που ονειρευόταν πήρε σάρκα και οστά.

Το Spa του Anassa.

Χρειάζεται νέα στρατηγική στον τουρισμό

Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση στην Κύπρο. Πριν καλά σταθεί στα πόδια της η οικονομία ήρθε ο κορωνοϊός. Πώς βλέπετε την κατάσταση;

Η πανδημία έχει αδιαμφισβήτητα επιφέρει καίριο πλήγμα στην κυπριακή οικονομία και έχει προκαλέσει οικονομικές δυσφορίες στους πλείστους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η τουριστική και κατ’ επέκταση ξενοδοχειακή βιομηχανία, είναι ένας από τους κλάδους εκείνους στους οποίους η επέλαση της πανδημίας άφησε και εξακολουθεί να αφήνει βαθιά χαραγμένα τα σημάδια της, καθώς οδηγήθηκε σε μια μακρά περίοδο πλήρους παράλυσης, βρέθηκε αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες δυσκολίες και με ένα εξαιρετικά αβέβαιο μέλλον. Ειδικότερα στην Κύπρο, το πλήγμα της πανδημίας στην τουριστική/ξενοδοχειακή βιομηχανία, υπήρξε εκ των πραγμάτων ζωτικής σημασίας χτύπημα και για την ευρύτερη οικονομία του νησιού, αφού ως γνωστόν, ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα επί του οποίου εδράζεται η ανάπτυξή της. Διαπιστώνεται ότι υπάρχει τεράστια ανάγκη για μια διαχρονική αναβάθμιση της επικοινωνιακής μας στρατηγικής, η οποία θα μπορούσε να διαχωριστεί σε βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους. Να ορθοποδήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται και να στοχεύσουμε το 2022 να έχει τη λιγότερη δυνατή απόκλιση σε σχέση με τις προηγούμενες δύο χρονιές. Πώς μπορούμε να επιτύχουμε αυτό το στόχο; Λαμβάνοντας υπόψη τις δομικές αλλαγές στον τρόπο συμπεριφοράς του καταναλωτή, πρέπει να εκσυγχρονίσουμε το προϊόν μας, αλλά και τον τρόπο επικοινωνίας με τον σύγχρονο τουρίστα. Πρέπει να βάλουμε σε εφαρμογή μια πολύ πιο δυναμική εκστρατεία προώθησης του κυπριακού τουριστικού προϊόντος σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της αεροπορικής σύνδεσης της Κύπρου με κύριες αγορές.

Πώς θα είναι τα πράγματα μετά την πανδημία;

Το 2022 αναμένεται να είναι ακόμη μία απαιτητική χρονιά, με ιδιαιτερότητες και ζητήματα ήδη που κρατούν σε εγρήγορση όλη την ταξιδιωτική αγορά. Μέσα από στρατηγικές κινήσεις, μέσα από προσωπικές επαφές, με προγράμματα και νέες δράσεις, διατηρούμε την αισιοδοξία μας και εργαζόμαστε ώστε να παραμείνει η τουριστική ζήτηση για την Κύπρο σε ψηλά επίπεδα. Τα άμεσα σχέδια του Ομίλου μας είναι να μπορούμε ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της πανδημίας, καθώς συνεχώς τα πράγματα αλλάζουν, με τρόπο που να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας των υπαλλήλων μας, καθώς και τη παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες μας που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους.

Με μεγάλη επιχειρηματική εμπειρία στη ξενοδοχειακή βιομηχανία, ο Θάνος Μιχαηλίδης είναι από το 1993 μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου THANOS HOTELS and RESORTS στον οποίο ανήκουν τα τρία πεντάστερα, με διεθνείς διακρίσεις θέρετρα, το Anassa, το Annabelle και το Almyra. Στον Όμιλο ανήκουν επίσης το τεσσάρων αστέρων Aloe και το all-day-destination Antasia Beach Club.

Το ξενοδοχείο Anassa.


Το ξενοδοχείο Anassa

Ο Όμιλος βρίσκεται σε λειτουργία από το 1971 και εργοδοτεί περισσότερα από 1100 άτομα. Από το 2017 μέχρι σήμερα, ο κ. Μιχαηλίδης διατελεί Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΥΞΕ Πάφου. Παράλληλα, είναι ιδιοκτήτης και διευθυντής της εταιρείας πώλησης επώνυμων ειδών μόδας, ANTHANA LTD.

Στο παρελθόν υπήρξε ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού οργανισμού παροχής τουριστικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου MEDITERRANEAN EXPERIENCE LTD, με έδρα το Λονδίνο. Ο κ. Μιχαηλίδης κατέχει M.B.A. από το LONDON BUSINESS SCHOOL και είναι απόφοιτος με έπαινο από το BRANDEIS UNIVERSITY των ΗΠΑ, με πτυχίο στα Οικονομικά και τις Πολιτικές Επιστήμες.

Τοπικές και διεθνείς βραβεύσεις

Τα ξενοδοχεία του Ομίλου έχουν αναγνωριστεί αρκετές φορές εντός και εκτός Κύπρου, για τις εγκαταστάσεις, τις υπηρεσίες που παρέχουν αλλά και τα άτομα που απαρτίζουν το προσωπικό.

Έχουν συμπεριληφθεί σε λίστες με τους καλύτερους προορισμούς του κόσμου σε δημοφιλείς θεσμούς όπως τα Condé Nast Traveller Awards, Gallivanter’s Guide, Tatler Travel, Spafinder Readers’ Choice, Harpers & Queen «Harpers Abroad», Χρυσοί Σκούφοι, Best Chef κτλ. Κάθε διάκριση παραμένει ξεχωριστή και γεμίζει με περηφάνια τους ανθρώπους του Ομίλου, δίνοντάς τους την ώθηση και τον ενθουσιασμό να συνεχίσουν να παρέχουν ποιοτική εξυπηρέτηση.

Κοινωνική και πολιτιστική δράση

Η επένδυση στο Paphos Beach και οι πρώτοι επισκέπτες που πέρασαν τις πόρτες του στις αρχές της δεκαετίας του 1980, σε μία περίοδο που η χώρα είχε ανάγκη να πιστέψει ότι θα ορθοποδήσει, αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του Ομίλου, αφού από εκείνη τη στιγμή, είχαν μπει τα θεμέλια για τη μελλοντική του πορεία. Τα ξενοδοχεία Annabelle και Anassa και η ανακαίνιση του Paphos Beach σε Almyra που ακολούθησαν, συνδέθηκαν με μία πόλη πλούσια σε ιστορία και μύθους όπως είναι η Πάφος, αναδεικνύοντας στους επισκέπτες την πολιτιστική κληρονομιά και ταυτότητας του τόπου μας. Κατά τη διάρκεια των χρόνων, διοργανώθηκαν ξεχωριστές εκδηλώσεις, ιστορικού, πολιτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, διεθνής εμβέλειας για τα κυπριακά δεδομένα. Ο Όμιλος ανέκαθεν στήριζε και θα συνεχίσει να στηρίζει πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη της Πάφου, προσφέροντας πλατφόρμα στήριξης σε ντόπιους καλλιτέχνες για να παρουσιάζουν το έργο τους. Και είναι αποδεδειγμένο ότι ο κόσμος σήμερα δίνει αξία και σημασία στις εμπειρίες. Γύρω από κάθε ένα ξενοδοχείο δημιουργείται μια μορφή «γειτονιάς», μια μικρή κοινωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το Ταμείο Υποτροφιών που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος, το οποίο υλοποιείται επί σειρά ετών και έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία σε φοιτητές με καταγωγή την επαρχία Πάφου, να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο, επιβραβεύοντας ταυτόχρονα, την αριστεία.

Διεύθυνση.

P.O. Box 60136
8125 Pafos, Cyprus

Τηλέφωνο.

+357 26888714