ΟΜΙΛΟΣ VOICI LA MODE

Προχωρούμε μπροστά

με σταθερά βήματα

O Όμιλος Voici La Mode (VLM) δραστηριοποιείται για πάνω από 70 χρόνια στους τομείς του retail fashion και της εστίασης στην Κύπρο και στη Ρουμανία. Διαθέτει τριάντα (30) σημεία πώλησης και εκπροσωπεί τα brands: Marks & Spencer, Celio, Sfera, Etam, Undiz και Accessorize, και την αλυσίδα καφεστιατορίων Café La Mode.

O Όμιλος Voici La Mode (VLM) δραστηριοποιείται για πάνω από 70 χρόνια στους τομείς του retail fashion και της εστίασης στην Κύπρο και στη Ρουμανία. Διαθέτει τριάντα (30) σημεία πώλησης και εκπροσωπεί τα brands: Marks & Spencer, Celio, Sfera, Etam, Undiz και Accessorize, και την αλυσίδα καφεστιατορίων Café La Mode.

Ο Όμιλος χαρακτηρίζεται για τη συνεχή εξέλιξη, υψηλή ποιότητα προϊόντων και άριστη εξυπηρέτησή του.

Ιστορικό

Η αρχή έγινε το 1948 από την Αρτεμισία Παναγιώτου. Ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής ξεκινά τις εισαγωγές έτοιμων ενδυμάτων και η πρώτη εταιρεία με την οποία συνεργάστηκε ήταν η London Fashion Group.

Η Αρτεμισία Παναγιώτου που το 1948 έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία του Ομίλου Voici la Μode.

Το 1960 η αποφασιστικότητα και διορατικότητά της, την οδήγησαν να εισάγει ρούχα της διάσημης μάρκας St. Michael των Marks & Spencer Ηνωμένου Βασιλείου. Η συμφωνία συνεργασίας με το Marks & Spencer ήταν ο θεμέλιος λίθος για τη δημιουργία του Ομίλου Voici la Μode.

Βιτρίνα του καταστήματος στη Μακαρίου το 1965.

Η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη, που το 1965 η Αρτεμισία άνοιξε ένα μεγαλύτερο κατάστημα στην, όχι και τόσο γνωστή τότε, λεωφόρο Μακαρίου στο κέντρο της Λευκωσίας. Οι Κύπριοι καταναλωτές απολάμβαναν εξυπηρέτηση και ποιότητα με τη σφραγίδα των Marks & Spencer.

Η Αρτεμισία Παναγιώτου στο κατάστημα της Μακαρίου στη Λευκωσία τη δεκαετία του 1980.

Το 1995 άνοιξε το νέο, μεγάλο κατάστημα Marks & Spencer στην Ακρόπολη, που αποτέλεσε ένα από τα πρώτα δέκα καταστήματα σε πωλήσεις εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.

Βασιλική διάκριση

Η επιβράβευση του έργου της Αρτεμισίας Παναγιώτου ήρθε το 1996 με την απόλυτη διάκριση. Η Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ την τιμά με τον τίτλο MBE (Παράσημο του Μεγάλου Τάγματος) για την προσφορά της στο εμπόριο και στην ενδυνάμωση των σχέσεων Βρετανίας – Κύπρου.

Τα κεντρικά γραφεία και το κεντρικό κατάστημα του Ομίλου στη Λευκωσία.

Δημιουργία Café la Mode

Το 1998 δημιουργήθηκε η γνωστή αλυσίδα καφεστιατορίων Café la Mode που γιόρτασε ήδη 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας.

Εισαγωγή νέων brands

Το 2006, ο Όμιλος απόκτησε την αποκλειστική αντιπροσωπεία της Γαλλικής ανδρικής αλυσίδας καταστημάτων Celio.

Το 2016 πραγματοποιεί μια νέα συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους ένδυσης στην Ευρώπη, τον όμιλο Arcadia. Μια συνέργεια στρατηγικής σημασίας, αφού εμπλούτισε το χαρτοφυλάκιό του, εξαγοράζοντας τα γνωστά high street brands Topshop-Topman, Dorothy Perkins, Wallis και Evans.

Επέκταση στο εξωτερικό

Το 2017 είναι μια χρονιά ορόσημο για τον Όμιλο, αφού υλοποιείται το όραμα της 2ης γενιάς, για επέκταση του δικτύου καταστημάτων στο εξωτερικό. Η δυναμική είσοδος στην αγορά της Ρουμανίας, με πληθυσμό 20 εκατομμύρια, επιτυγχάνεται με την εξαγορά των εργασιών του Marks & Spencer ως αποκλειστικού αντιπρόσωπου της χώρας.

Το 2019 ήταν χρονιά εδραίωσης για τον Όμιλο αφού επεκτείνεται με νέα καταστήματα Topshop-Topman και στη Ρουμανία.

Ενδυναμώνει επίσης την παρουσία του στα δύο μεγάλα εμπορικά κέντρα της Κύπρου και επιπρόσθετα ανοίγει το πρώτο διεθνώς Marks & Spencer Kids stand-alone κατάστημα, στην υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ Έγκωμης.

Στρατηγικές κινήσεις

Το 2020 ο Όμιλος αποκτά σημαντική συμμετοχή και στο μετοχικό κεφάλαιο του Nicosia Mall.

Την ίδια χρονιά, ο Όμιλος μπαίνει δυναμικά στο e-commerce με τη δημιουργία του online καταστήματος myvlmstore.com. Το online κατάστημα φιλοξενεί σε πρώτο στάδιο το Marks & Spencer Λευκωσίας.

Η Άρτεμις Αντωνιάδου σε εκδήλωση του Ομίλου.

Η πανδημία και οι μεγάλες αλλαγές στον χάρτη των fashion brands στο εξωτερικό φέρνει το κλείσιμο των Αrcadia brands σε όλο τον κόσμο.

Ο Όμιλος, αναζητώντας νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και επέκτασης, εισαγάγει σε περίοδο μόλις πέντε μηνών, 4 νέα Brands στην κυπριακή αγορά – τα γαλλικά lingerie Etam και Undiz, το ισπανικό Sfera, μέλος του Ομίλου El Corte Ingles, τη μεγαλύτερη αλυσίδα πολυκαταστημάτων στην Ευρώπη και το Accessorize of London.

Το κατάστημα Sfera στο Nicosia Mall.


Το κατάστημα Accessorize store στο Nicosia Mall.

Το ίδιο έτος, με την εισαγωγή δέκα νέων καταστημάτων σε Λευκωσία και Λεμεσό, o Όμιλος συνεχίζει να διατηρείται ψηλά στην κυπριακή αγορά, ως ένας από τους σημαντικότερους retail προμηθευτές, διατηρώντας πάνω από 100.000 loyal πελάτες.

«Η ανάπτυξη και η διεύρυνση των εργασιών τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό είναι σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής μας, αφού το θεωρούμε φυσική εξέλιξη για έναν όμιλο εταιρειών», σημειώνουν από τον Όμιλο.

Όραμα

Το όραμα του Ομίλου είναι να συνεχίσει την ανοδική του πορεία, με περισσότερα επιτεύγματα και επιτυχίες στο μέλλον, διατηρώντας ταυτόχρονα τις διαχρονικές του αξίες, έχοντας πάντα ως σημείο αναφοράς, τον κάθε καταναλωτή ξεχωριστά, προσφέροντας υψηλή ποιότητα και εξυπηρέτηση.

Αριθμός προσωπικού – καταστημάτων

Ο Όμιλος εργοδοτεί περισσότερα από 400 άτομα. Ένας σημαντικός αριθμός έχει υπηρεσία πέραν των 30 χρόνων, δείχνοντας την αφοσίωσή του.

Ο αριθμός καταστημάτων/παραρτημάτων στην Κύπρο και στη Ρουμανία ανέρχονται στα τριάντα (30).

Διοικητικά και διευθυντικά στελέχη του Ομίλου μαζί με μέλη των οικογενειών τους.

Directors

Τη διοίκηση – διεύθυνση του Ομίλου αποτελούν οι ακόλουθοι:

– Άρτεμις Αντωνιάδου, Managing Director

– Γιώργος Κυπριανού, Commercial Director

– Κυριάκος Αρτέμη, Operations Director

– Φάνος Αρτέμη, Finance Director

– Μιχάλης Αντωνιάδης, General Manager.

Προχωρούμε μπροστά με σταθερά βήματα

O Όμιλος Voici La Mode (VLM) δραστηριοποιείται για πάνω από 70 χρόνια στους τομείς του retail fashion και της εστίασης στην Κύπρο και στη Ρουμανία. Η αρχή έγινε το 1948 από την Αρτεμισία Παναγιώτου, μια γυναίκα δυναμική και πρωτοποριακή. Ξεκίνησε να εργάζεται ως μαθητευόμενη μοδίστρα και στη συνέχεια, με την εργατικότητα, την επιμονή και τη διορατικότητά της, κατάφερε να βάλει τις βάσεις και να δημιουργήσει έναν πρωτοποριακό όμιλο στον τομέα της ένδυσης.

«Πρόκειται για ένα παράδειγμα έμπνευσης της γυναικείας δύναμης, μιας γυναίκας που έγινε πρότυπο του οργανισμού, στον οποίο επικρατεί η ισότητα, η συμμετοχή και η αναγνώριση», σημειώνει η Άρτεμις Αντωνιάδου, Managing Director του Ομίλου, μιλώντας για τη θεία της.

Η Άρτεμις Αντωνιάδου Managing Director, του Ομίλου.

Η κ. Αντωνιάδου, που μας μίλησε για όλα, το χθες, το σήμερα και το αύριο, επισημαίνει ότι «στο λιανεμπόριο, και ειδικά στη μόδα, δεν μπορείς να μείνεις στατικός. Πρέπει να δημιουργείς τις τάσεις και πέρα από το να συναντάς τις απαιτήσεις του κοινού πρέπει να του παρουσιάζεις συνεχώς και νέες προτάσεις».

Είμαστε, αναφέρει, «ένας όμιλος που ξεπερνά τις προκλήσεις, που σκέφτεται μπροστά, δουλεύει μεθοδικά και με ευελιξία». Σε ό,τι δε αφορά την μετά την πανδημία εποχή, δηλώνει αισιόδοξη. Γιατί, προσθέτει, «η πορεία της επιχείρησής μας αλλά και της χώρας μας αποδεικνύουν καθημερινά ότι όσες δυσκολίες κι αν βρεθούν στον δρόμο μας πάντα θα υπάρχει η επόμενη φωτεινή μέρα».

Τα κεντρικά γραφεία και το κεντρικό κατάστημα του Ομίλου στη Λευκωσία.

Πώς είναι να βρίσκεται κάποιος επικεφαλής ενός οργανισμού ηλικίας 60 και πλέον ετών;

Τι να πρωτοαναφέρω; Ο ρόλος αυτός φέρει μαζί του πολλά. Συναισθήματα όπως ευθύνη, περηφάνια, αγωνία αλλά και απαιτήσεις, όπως ασταμάτητη προσπάθεια, παραγωγική συνεργασία, αποτελεσματική ηγεσία μα πάνω από όλα σκληρή δουλειά για να διατηρήσεις αυτά που έχεις χτίσει στην πορεία. Τέλος η επιμονή να έχεις τη δύναμη και τη στοχοπροσήλωση ενός οράματος για εξέλιξη και ανάπτυξη. Στο λιανεμπόριο, και ειδικά στη μόδα, δεν μπορείς να μείνεις στατικός. Πρέπει να δημιουργείς τις τάσεις και πέρα από το να συναντάς τις απαιτήσεις του κοινού, πρέπει να του παρουσιάζεις συνεχώς και νέες προτάσεις.

Νιώθω πολύ τυχερή και ευλογημένη που είχα την τύχη να ακολουθήσω την πορεία της αγαπημένης μου θείας Αρτεμισίας Παναγιώτου και να αναλάβω την ηγεσία του Ομίλου μας. Μια πορεία πέραν των 65 χρόνων με πολλές προκλήσεις, δυσκολίες, ανατροπές και επιτυχίες. Έζησα την εξέλιξη μιας μικρής εταιρείας στον μεγαλύτερο όμιλο μόδας στον τόπο μας. Από το ραφείο της θείας, στο πρώτο μας μαγαζί με εισαγωγές από το Παρίσι και το Λονδίνο μέχρι το πρωτοποριακό Marks & Spencer κατάστημα στη Λεωφόρο Μακαρίου το 1965, την ανατρεπτική κίνηση να ανοίξουμε εκτός του κέντρου το πρώτο μας πολυκατάστημα στην Ακρόπολη το 1995 κι όλα τα βήματα που ακολούθησαν.

Η Αρτεμισία Παναγιώτου που το 1948 έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία του Ομίλου Voici la Μode.

Την επέκτασή μας στη Ρουμανία με την αποκλειστική αντιπροσωπεία των Marks & Spencer το 2017, τη συμμετοχή μας στο Nicosia Mall με εξαγορά μεγάλου ποσοστού μετοχών το 2019, καθώς και τη μεγάλη επιτυχία με την αντιπροσώπευση επιπλέον τεσσάρων νέων δυναμικών μαρκών μέσα στην περίοδο της πανδημίας. Νιώθω περήφανη που είμαι ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της επιτυχημένης πορείας. Αυτό απαίτησε από εμένα πολλά αλλά κοιτάζοντας πίσω, άξιζε τον κόπο.

Το χθες, το σήμερα και το αύριο

Τι μεταφέρει στο σήμερα και το αύριο αυτή όλη η ιστορία;

Τώρα που βλέπω ότι όλο αυτό έχει συνέχεια και μάλιστα με την τρίτη γενιά της οικογένειάς μας να αναλαμβάνει σταθερά και προγραμματισμένα θέσεις κλειδιά, μου μεταφέρει ένα συναίσθημα δικαίωσης και ικανοποίησης. Στον Όμιλό μας συνδυάζουμε, από τα πρώτα μας βήματα, το μοντέλο μιας σύγχρονης επιχείρησης που συγκεράζει την επαγγελματική εταιρική διακυβέρνηση μαζί με την αγάπη και το δέσιμο μιας οικογενειακής επιχείρησης. Μαζί με τα ξαδέλφια μου Γιώργο Κυπριανού, Κυριάκο Αρτέμη και Φάνο Αρτέμη, και τα παιδιά μας, με την εργατικότητα, την υποστήριξη και την αφοσίωση των ανθρώπων μας, προχωρούμε μπροστά με σταθερά βήματα, με αποφασιστικότητα και απολαμβάνουμε τους καρπούς της προσπάθειάς μας με ταπεινότητα και περηφάνια.

Βιτρίνα του καταστήματος στη Μακαρίου το 1965.

Έχουμε ήδη σχεδιάσει με την καθοδήγηση επαγγελματιών συμβούλων και υλοποιούμε το σχέδιο διαδοχής αλλά και εξέλιξης του Ομίλου VLM και αυτό μας διασφαλίζει μια πορεία συνέχειας και προόδου. Είμαστε ένας όμιλος που ξεπερνά τις προκλήσεις, που σκέφτεται μπροστά, δουλεύει μεθοδικά και με ευελιξία. Νιώθουμε ότι προσφέρουμε στον Κύπριο καταναλωτή επιλογές και προτάσεις που τον γεμίζουν, τον ντύνουν με στυλ και εξυπηρετούν τις ανάγκες και τα γούστα του.

Tο DNA του Oμίλου

Τι καθόρισε το DNA του ομίλου και ποιο είναι αυτό;

Πιστεύω ότι πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε η προσωπικότητα της ιδρύτριας του Ομίλου μας, Αρτεμισίας Παναγιώτου, το κύτταρο που δημιούργησε αυτό το DNA. Οι αξίες, ο δυναμισμός, το πείσμα να μην δέχεσαι το όχι για απάντηση. Αν σκεφτούμε μια γυναίκα στην Κύπρο τη δεκαετία του ‘50, με μέτρια μόρφωση, χωρίς να ξέρει καλά – καλά αγγλικά να ταξιδεύει στην Αγγλία και να διεκδικεί την αντιπροσωπεία του μεγαλύτερου λιανέμπορου μόδας στο Ηνωμένο Βασίλειο και μιας από τις πιο γνωστές εταιρείες στην Ευρώπη. Να τα καταφέρνει, αλλά να μην σταματάει εκεί. Να συνεχίζει, να οραματίζεται, να χτίζει.

Ένα παράδειγμα έμπνευσης της γυναικείας δύναμης που έγινε ένα πρότυπο οργανισμού που επικρατεί η ισότητα, η συμμετοχή, η αναγνώριση. Είναι αυτή η εσωτερική ασταμάτητη δύναμη που μεταλαμπαδεύτηκε με το παράδειγμά της σε εμάς αλλά και στους ανθρώπους μας και καθόρισε το DNA μας.

Είναι αυτή η ενέργεια που νιώθεις όταν μπαίνεις σε ένα από τα 30 καταστήματά μας, είναι ο τρόπος που σου μιλούν και εξυπηρετούν οι άνθρωποί μας. Είναι ο σεβασμός στους πελάτες μας, η εκτίμηση για αυτούς που εργάζονται μαζί μας, η ψηλή ποιότητα στην εξυπηρέτηση και τα προϊόντα. Δεν δεχόμαστε τη μετριότητα, θέλουμε να προσφέρουμε το καλύτερο.

Κύτταρο της κοινωνίας

Πόση σημασία δίνει ο οργανισμός στην εταιρική κοινωνική ευθύνη. Πώς μεταφράζεται αυτό σε πράξη και δράσεις;

Μια επιχείρηση είναι ένα ζωντανός οργανισμός, κύτταρο της κοινωνίας και όπως αυτό τρέφεται και αναπτύσσεται μέσα σε αυτήν, πρέπει και ο ίδιος να επιστρέφει σε αυτή με τον μέγιστο τρόπο. Επιδίωξή μας είναι να συμμετέχουμε και να δημιουργούμε προγράμματα που ενισχύουν τα παιδιά και την οικογένεια, το περιβάλλον και την πρόοδο.

Γι’ αυτό και εμείς στον Όμιλο VLM ιδρύσαμε το 2006 το Ίδρυμα Αρτεμισίας Παναγιώτου, το οποίο προσφέρει οικονομική ενίσχυση σε άριστους μαθητές και μαθήτριες, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία φοίτησης σε πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού. Μέχρι τώρα, ποσό πέραν των 350.000 ευρώ έχει μοιραστεί σε 75 νέους και νέες.

Η Αρτεμισία μαθητευόμενη μοδίστρα το 1937 (δεύτερη από αριστερά στην πρώτη σειρά).

Επίσης, έχοντας ψηλά το αίσθημα της ευθύνης για την προστασία του περιβάλλοντος, ο Όμιλος στηρίζει διαχρονικά διάφορες ενέργειες.

Υλοποιήσαμε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα με την ονομασία Plan A του Marks & Spencer. Στο πλαίσιο αυτού, επιχορηγήσαμε το πάρκο Πανδώρα στη Λευκωσία με αγορά εξοπλισμού γυμναστικής για εξωτερική χρήση, ούτως ώστε να ενθαρρύνει την καθημερινή άσκηση σε χώρους πρασίνου. Επίσης το 2021 ξεκινήσαμε να στηρίζουμε έμπρακτα το Κυπριακό Ίδρυμα Περιβάλλοντος (CEF), οργανισμός ο οποίος εργάζεται για την τοπική προστασία του περιβάλλοντος, την αποκατάσταση της φύσης και την προστασία από την κλιματική αλλαγή.

Επιπρόσθετα, ο Όμιλος συμμετέχει στο έργο του RMHC Κύπρου για την ίδρυση του πρώτου ξενώνα φιλοξενίας, Ronald McDonald House. Ο χώρος θα φιλοξενεί οικογένειες παιδιών από όλη την Κύπρο, που νοσηλεύονται τόσο στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, όσο και σε άλλα ιατρικά κέντρα στην πρωτεύουσα.

Επίσης ο Όμιλος στηρίζει διαχρονικά με διάφορες ενέργειες τους συνδέσμους  Ίδρυμα “Ελπίδα”, Βαγόνι Αγάπης, Support for Greece, Europa Donna Cyprus, και ΣΠΑΒΟ, προσφέροντας μέχρι στιγμής πάνω από μισό εκατ. ευρώ.

Η Άρτεμις Αντωνιάδου σε εκδήλωση του Ομίλου.

Επέκταση εν μέσω πανδημίας

Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση στην Κύπρο. Πριν καλά-καλά σταθεί στα πόδια της η οικονομία ήρθε ο κορωνοϊός. Πώς βλέπετε εσείς την κατάσταση;

Ξέρετε πάντα ακούμε αυτό το κινέζικο ρητό που λέει ότι κάθε κρίση παρουσιάζει και μια ευκαιρία. Τείνω να πιστεύω ότι δεν είναι η κρίση που παρουσιάζει τις ευκαιρίες αλλά το πώς αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας και τις επιχειρήσεις μας. Στον επιχειρηματικό στίβο οι κρίσεις είναι αμέτρητες, αναπάντεχες, ανεξέλεγκτες! Κάθεσαι στο γραφείο σου, κάνεις τη δουλειά σου και ξαφνικά χτυπά μια πανδημία, μια πολυεθνική εξαγοράζεται και κλείνει τα φυσικά της καταστήματα ανά τον κόσμο, ένας ανταγωνιστής σου κάνει ένα δυναμικό βήμα.

Το κατάστημα Etam στο κτίριο 360 στη λεωφόρο Μακαρίου, στη Λευκωσία. Σήμερα ο Όμιλος διαθέτει 30 σημεία πώλησης και εκπροσωπεί τα brands: Marks & Spencer, Celio, Sfera, Etam, Undiz και Accessorize.

Στις επιχειρήσεις δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει και αυτό είναι που κάνει και τη διαδρομή σου ενδιαφέρουσα, ζωντανή, δυναμική και σου προσφέρει στο τέλος το μεγάλο συναίσθημα της επιτυχίας.

Εγώ είμαι πολύ αισιόδοξη, γιατί η πορεία της επιχείρησής μας αλλά και της χώρας μας αποδεικνύουν καθημερινά ότι όσες δυσκολίες κι αν βρεθούν στον δρόμο μας πάντα θα υπάρχει η επόμενη φωτεινή μέρα.

Πού εστίασε την προσοχή της η εταιρεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Εμείς μόλις χτύπησε η πανδημία είχαμε να χειριστούμε πολλές προκλήσεις, τι να πρωτοθυμηθώ: το κλείσιμο και μετά τους περιορισμούς στη λειτουργία των καταστημάτων μας, τους ανθρώπους μας, τα εμπορεύματα που έμεναν κλειστά στις αποθήκες, τα σχέδια ανάπτυξης που σταμάτησαν στη μέση και ταυτόχρονα την αναζήτηση νέων αντιπροσωπειών για να γεμίσουμε το κενό που δημιούργησε το κλείσιμο του TopShop International.

Όπως προανέφερα είμαστε μια δυνατή ομάδα, στελέχη και οικογένεια ενώσαμε δυνάμεις, βάλαμε κάτω σενάρια, τα επεξεργαστήκαμε και δουλέψαμε σκληρά, αγόγγυστα και τα καταφέραμε. Το 2021, μια χρονιά πανδημίας, ήταν για τον Όμιλό μας μια από τις πιο επιτυχημένες και κερδοφόρες μας χρονιές. Η χρονιά αυτή σηματοδοτήθηκε με το άνοιγμα 10 νέων καταστημάτων μας σε Λευκωσία και Λεμεσό. Ενδυναμώσαμε την παρουσία μας με όλα τα fashion brands μας, Marks & Spencer, Celio, Undiz, Etam, Sfera, Accessorize και λανσάραμε το eshop μας, το myvlmstore.com.

Το κατάστημα Sfera στο Nicosia Mall.

Οπόταν επιστρέφω στην τοποθέτησή μου ότι προβλήματα, κρίσεις, πανδημίες υπάρχουν και θα υπάρχουν, είναι σημαντικό το πώς θα τις αντιμετωπίσεις. Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ως δικαιολογίες για μια αποτυχία ή μπορείς να στρωθείς στη δουλειά και να τις κάνεις επιτυχία. Στον Όμιλο VLM επιλέγουμε πάντα το δεύτερο.

Το κατάστημα Undiz στο κτίριο 360 στη λεωφόρο Μακαρίου, στη Λευκωσία.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να εκφράσω και δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, όσοι βρίσκονται δίπλα μας και μαζί μας σε όλη αυτή τη μεγάλη διαδρομή.

Ο Όμιλός μας εργοδοτεί περισσότερα από 400 άτομα. Ένα σημαντικό ποσοστό έχουν υπηρεσία πέραν των 30 ετών, δείχνοντας την αφοσίωσή τους καθημερινά.

Όλα αυτά που λέμε στα λόγια και σχεδιάζουμε στο χαρτί γίνονται πραγματικότητα με τη βοήθεια, τη συμμετοχή και τη θετικότητα των ανθρώπων που είναι συνοδοιπόροι μας. Και εγώ σε αυτή τη διαδρομή νιώθω πολύ τυχερή που κοιτάζοντας πίσω αλλά και μπροστά, βλέπω ξεχωριστούς και αγαπημένους ανθρώπους που είναι απερίσπαστο και ουσιαστικό μέρος αυτής της επιτυχημένης πορείας.

Διοικητικά και διευθυντικά στελέχη του Ομίλου. Από αριστερά προς δεξιά οι: Αρτέμιος Αντωνιάδης (Group Business Development Manager), Άρτεμις Αντωνιάδου (Managing Director), Μιχάλης Αντωνιάδης (General Manager) και Κυριάκος Αρτέμη (Operations Director).

Πολύπλευρη κοινωνική δράση

H Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη υπήρξε πάντα ο πυρήνας της φιλοσοφίας του Ομίλου Voici La Μode.

Διαχρονικά, οι δράσεις του Ομίλου σκοπό έχουν να αφήνουν ένα μακροπρόθεσμο αποτύπωμα. «Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε χορηγίες και να επενδύουμε στους άξονες Κοινωνία, Παιδεία, Πολιτισμός και Περιβάλλον, με την επένδυση σε κάθε άξονα να καθορίζεται από τις κοινωνικές ανάγκες που προκύπτουν», υπογραμμίζουν από τον Όμιλο.

Τα κεντρικά γραφεία και το κεντρικό κατάστημα του Ομίλου στη Λευκωσία.

Οι πιο σημαντικές δράσεις του Ομίλου είναι, μεταξύ άλλων, οι εξής:

  • Ίδρυμα Αρτεμισίας Παναγιώτου. Το 2006 ιδρύθηκε το Ίδρυμα Αρτεμισίας Παναγιώτου, το οποίο προσφέρει οικονομική ενίσχυση σε νέους ανθρώπους, άριστους μαθητές και μαθήτριες, που κάνουν όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία φοίτησης σε πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού.
  • Περιβαλλοντικά προγράμματα. Ο Όμιλος υλοποίησε το περιβαλλοντικό πρόγραμμά με την ονομασία Plan A του Marks & Spencer. Στο πλαίσιο αυτού, επιχορήγησε το πάρκο Πανδώρα στη Λευκωσία με αγορά εξοπλισμού γυμναστικής για εξωτερική χρήση.

Από το 2021 ο Όμιλος ξεκίνησε συνεργασία με το Κυπριακό Ίδρυμα Περιβάλλοντος (CEF), οργανισμός ο οποίος εργάζεται για την τοπική προστασία του περιβάλλοντος, την αποκατάσταση της φύσης και την προστασία από την κλιματική αλλαγή.

  • Charities. Ο Όμιλος συμμετέχει στο έργο του RMHC Κύπρου για την ίδρυση του πρώτου ξενώνα φιλοξενίας, Ronald McDonald House®, που θα βρίσκεται απέναντι από το Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ.
  • Άλλες δράσεις. Επίσης, ο Όμιλος στηρίζει με διάφορες ενέργειες τους Συνδέσμους: Ίδρυμα “Ελπίδα”, Βαγόνι Αγάπης, Support for Greece, Europa Donna Cyprus, ΣΠΑΒΟ (Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια).

Διεύθυνση.

Acropoleos Ave 90,

Nicosia 2012

Τηλέφωνο.

+357 22 884900